Kayseri'de yamaç paraşütü şampiyonası başladı: 8 ülkeden 120 sporcu yarışıyor
Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından Kayseri'de düzenlenen Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası ve Dünya Kupası Ön Eleme Şampiyonası, Talas ilçesi Ali Dağı'nda başladı. 8 ülkeden 120 sporcu, 14 Ağustos'a kadar sürecek olan şampiyonada mücadele ediyor.
Türkiye Hava Sporları Federasyonu Asbaşkanı Abdullah Kahraman, şampiyona öncesinde yaptığı açıklamada, yarışmanın hem Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası hem de Dünya Kupası Ön Eleme Şampiyonası olduğunu belirtti. Kahraman, Türk sporcuların bu yarışmalar sonucunda milli takıma seçileceğini ve şampiyonanın Türkiye'deki en üst düzey şampiyona olduğunu vurguladı. Günlük parkur uzunluğunun 75 kilometre olduğunu ve sporcuların Ali Dağı'ndan kalkıp Pınarbaşı ve Tomarza ilçelerinde belirlenen noktalara ineceğini ifade etti. Toplam 120 sporcunun yarıştığını, bunlardan 90'ının Türk sporcu olduğunu söyledi. Rüzgar durumuna göre güzergahın her sabah belirlendiğini de sözlerine ekledi.
Kahraman, Ali Dağı'nın yamaç paraşütü için Türkiye'nin en önemli yerlerinden biri olduğunu belirterek, hedeflerinin Ali Dağı'nda Dünya Şampiyonası düzenlemek olduğunu dile getirdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.