Kayserispor'da 10 sezonda 22 teknik direktör değişikliği

Kayserispor'da 10 sezonda 22 teknik direktör değişikliği
Kayserispor, son 10 sezonda 22 kez teknik direktör değiştirdi.

Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, teknik direktör Sergej Jakirovic ile yollarını ayırdı. Bu ayrılığın ardından, kulübün son 10 sezondaki teknik direktör değişikliği sayısının 22'ye ulaştığı öğrenildi. Jakirovic, 17 maçta 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 1,71 puan ortalaması yakalamıştı. Ligde transfer tahtası kapalı olan Kayserispor'u 16. sıradan 13. sıraya taşıyarak takımın ligde kalmasında önemli rol oynamıştı.

2015-2016 sezonundan bu yana Kayserispor, 20 farklı teknik direktörle çalıştı. Tolunay Kafkas ile başlayan bu süreçte, Hikmet Karaman ve Samet Aybaba'nın her biri iki kez olmak üzere, kulüp toplamda 22 kez teknik direktör değişikliği kararı aldı. Bu isimler arasında Hakan Kutlu, Sergen Yalçın, Mesut Bakkal, Marius Sumudica, Ertuğrul Sağlam, Bülent Uygun, Robert Prosinecki, Bayram Bektaş, Dan Petrescu, Uğur Kulaksız, Hamza Hamzaoğlu, Yalçın Koşukavak, Çağdaş Atan, Recep Uçar, Burak Yılmaz ve Sinan Kaloğlu da bulunuyor.

Kayserispor'un bu yüksek teknik direktör değişimi sayısı, Süper Lig'de dikkat çekici bir istatistik olarak kayıtlara geçti. Sarı-kırmızılı takım, bu istatistikle ligde en çok teknik direktör değiştiren kulüpler arasında yerini aldı.

15837-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.