İngiltere'de Premier Lig'de bu sezon henüz yenilgi yüzü görmeyen tek takım olarak Liverpool, gelecek haftalarda alacağı seri galibiyetler ile Mart ayında şampiyonluğunu ilan edebilecek. Bu alanda rekoru elinde bulunduran Manchester United ise tarihe gömülecek.

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde kupayı almayı başaran Liverpool, bu sezon Premier Lig'de adım adım şampiyonluğa yürüyor. Bundan tam 30 sene önce son şampiyonluğunu elde eden kırmızı beyazlılar açık ara liderlik koltuğunda yer alıyor.

Mart Ayında Şampiyon

Şampiyonluk özlemini iple çeken taraftarlar ise bir an olsun tribünler boş bırakmazken 5 sene önce takımın başına getirilen Alman teknik adam Klopp ile bu alanda bir rekorunda sahibi olabilecek. Bitime çok hafta olmasına rağmen 79 puanla zirvede tek başına yer alan kırmızı beyazlılar, 12 puan daha aldıkları takdirde bitime haftalar kala Mart ayında şampiyon olacak.

Tek puan kaybında Manchester United ile 1-1 berabere kalan Liverpool, geride kalan tüm maçlarını kazanmayı başardı. Bugüne kadar takımının başında 252 maça çıkan Alman teknik adam Klopp, 154 galibiyet alarak kendi rekorunu da kırmış oldu. Geçen sezonda Devler Ligi finalinde Tottenham'ı 2-0 ile geçen Lİverpool, şampiyonluğu taraftarları ile doyasıya kutlamıştı.

Editör: TE Bilişim