Dünya futbol tarihinde Liverpool bir ilke imza atmak için geri sayıma başladı. Sezon başından bu yana oynadığı maçlarda 24 galibiyet ve 1 beraberlik alan Liverpool, 18 puan daha aldığı takdirde Mart ayında şampiyonluğu ilan edebilecek.

Kloop ile büyük bir yükseliş içerisine giren Lİverpool, Premier Lig'de bir tarih yazmak adına geri sayıma şimdiden başladı. Son olarak evinde Southampton'u 4-0 devirerek en yakın rakibi ile arasındaki puan farkını 22'ye çıkaran kırmızı beyazlı ekip takipçisi Manchester City'nin kaybetmesi sonrasında şampiyonluk şarkıları söylemeye başladı.

Şampiyonluk İçin Geri Sayım

Sadece 6 galibiyet sonrasında Mart ayında şampiyonluğu ilan edecek düzeye kadar gelen Liverpool rekorları da beraberinde getirecek. Üst üste 6 maç daha kazanacak olan kırmızı beyazlılar 21 Mart tarihinde kupanın sahibi olabilecek ve bir ilke de imza atarak rekor kırabilecek. Gelecek olan 5 maç sonunda Cenk Tosun'un da formasını giydiği Crystal Palace karşılaşmasında şampiyonluk için sahaya çıkacak olan Liverpool bu konuda taraftarları da erken mutluluğa sevk edebilecek.

Bu bağlamda daha öncesinde Sir Alex Ferguson'un çalıştırdığı Manchester United ekibi 2001 senesinde bitime 5 hafta kala şampiyon olarak bu konuda tek rekorun sahibi olmuştu.

Editör: TE Bilişim