Manavgat'ta depremzede Zehra, bilek güreşinde Türkiye şampiyonu oldu
Kahramanmaraş depremlerinin ardından Hatay'dan Antalya'nın Manavgat ilçesine yerleşen 13 yaşındaki Zehra Olgar, zor şartlarda başladığı bilek güreşi kariyerinde büyük bir başarıya imza attı. Manavgat'ta yeni bir hayata başlayan Zehra, okulunda beden eğitimi öğretmeni Ahmet Ürün'ün çağrısıyla bilek güreşi takımına katıldı ve kısa sürede büyük bir ilerleme kaydetti.
Sınırlı imkanlarla, takım arkadaşının yaşadığı sitenin spor salonunda antrenmanlarını sürdüren Zehra, önce Antalya, ardından bölge birinciliğini kazandı. Gümüşhane'de düzenlenen Okul Sporları Bilek Güreşi Yıldızlar Türkiye Birinciliği'nde +65 kilo ağır sıklet kategorisinde Türkiye şampiyonu olarak büyük bir zafer elde etti. Zehra'nın başarısı, deprem sonrası yaşadığı zorlukların üstesinden gelmesinde sporun önemli rolünü bir kez daha gösterdi.
Depremden sonra içe kapandığını belirten Zehra, "Kardeşimi mutlu etmek için çabaladım, bu da bana güç verdi. Annem için de çok mutluyum. Kazanacağımdan emindim," dedi. Annesi Emine Olgar, sağlık sorunları nedeniyle Manavgat'a taşındıklarını, ilk yılın zor geçtiğini ve Zehra'nın arkadaş edinemediğini söyledi. Baba Süleyman Olgar ise sporun çocuk gelişimi için önemine dikkat çekerek kızlarıyla gurur duyduğunu ifade etti. Beden eğitimi öğretmeni Ahmet Ürün de Zehra'nın başarısından duyduğu mutluluğu dile getirdi ve tüm öğretmenlerin öğrencilerin hayatına dokunabileceğini belirtti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.