Barcelona’nın 33 yaşındaki yıldızı Lionel Messi’nin takımdan ayrılma planlarını geçici olarak askıya alması gündemde. 20 yıldır formasını giydiği Katalan devinden herhangi bir bedel ödemeden ayrılmak isteyen Arjantinli futbolcunun bu talebi kabul edilmedi.

Babası Jorge Messi’nin, Başkan Josep Bartomeu ile yaptığı görüşmeden de beklenen sonuç çıkmayınca, Arjantinli futbolcu takımda kalma planlarını istemeye istemeye de olsa gündemine almak zorunda kaldı. Baba Messi, toplantı çıkışında basın mensuplarının “Messi’nin bu yıl kalıp, seneye bonservisi elinde ayrılması olasılığını düşünüyor musunuz?” sorusuna “Evet” yanıtı vererek bu ihtimalin güçlü olduğunu belirtmişti.

Gelecek yıl başkanlık seçimlerinin düzenleneceği Barcelona’da Başkan Bartomeu, Messi’yi kaybetmesi halinde toplanacak imzalarla ani bir seçimle koltuğundan olabilir. Bu nedenle Messi’nin ayrılması konusunda katı bir tutum sergileyen Katalan yönetimi, oyuncuya sözleşmesini feshetmesi için tek seçenek olarak mahkemeye gitme ihtimalini bıraktı.

Editör: TE Bilişim