Arsenal'da forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, Premier Lig ekibindeki sözleşmesinin son senesinde kadro dışı bırakılarak büyük bir şok yaşamıştı. Adı uzun bir süredir Fenerbahçe ile transfer dedikodularına karışan dünyaca ünlü futbolcuyla ilgili olarak hocası Mikel Arteta'dan yeni bir açıklama geldi.

İspanyol menajer, Topçular'ın West Bromwich Albion'ı deplasmanda 4-0 yendiği mücadele öncesi düzenlediği basın toplantısında 32 yaşındaki ofansif orta saha oyuncusunun geleceği hakkındaki sorulara şu cevabı verdi:

"Transfer döneminde neler olacağını hep birlikte göreceğiz ve sürecin sonunda bir değerlendirme yapacağız. Takımdan ayrılması gündemde olan futbolculara hem kendi niyetinizi hem de kendilerine takımda verdiğiniz rolleri nedenleriyle birlikte açık bir şekilde anlatmaya çalışmalısınız.

Bazıları oynamadığı için gitmek, bazıları ise kalmak isteyecektir. Buna kendi başımıza karar veremeyiz. Kadromuzda hiç oynamayan ve bundan sonra da forma şansı bulamayacağını bilen bazı isimler var. Motivasyonlarını ve pozitifliklerini aylar boyunca korumaları mental açıdan çok zor olacaktır. Bu noktada herkese düşen büyük bir görev var."

Editör: TE Bilişim