Mudanya, DOCA Tirilye Ultra Koşusu'na Ev Sahipliği Yapacak
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, Mudanya'da eşsiz doğası ve tarihi dokusuyla bilinen Tirilye, DOCA Tirilye Ultra Koşusu'na ev sahipliği yapacak. "Doğanın ve Tarihin İzinde Koş" temalı etkinliğe, uluslararası katılımcılar da dahil olmak üzere 390 sporcu ve doğasever kayıt yaptırdı.
Mudanya Polis Lokali'nde düzenlenen basın toplantısında, Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi, Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, İlçe Emniyet Müdürü Atakan Ateşli, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Ercan Yavuz, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Çağlar Yeni, Bursa Koşu Akademisi Başkanı Ünal Çelik, Kaptan Yalçın Balcı ve DOCA Tekstil yetkilileri Özgür Fırat Yıldız ile Hakkı Şenkeser hazır bulundu. Kaymakam Terzi, organizasyonun Mudanya ve Tirilye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini sergileyeceğini belirterek herkesi etkinliği takip etmeye davet etti. Belediye Başkanı Dalgıç ise bu tür etkinliklerin Mudanya'nın tanıtımı için büyük önem taşıdığını vurguladı.
18 Mayıs Pazar günü başlayacak olan yarışta, katılımcılar 29 kilometrelik ve 54 kilometrelik iki farklı parkurda koşacaklar. 29K etabı Tirilye, Kumyaka, Mirzaoba, Yalıçiftlik, Kapanca ve Tirilye güzergahını, 54K etabı ise Tirilye, Kumyaka, Çepni, Akköy, Dereköy, Mirzaoba, Yalıçiftlik, Ketendere, Kapanca ve Tirilye güzergahını kapsıyor. Parkur boyunca Dereköy (Potamia) Kilisesi, Kapanca Korsan Limanı, Aya Yani Manastırı ve Taş Mektep gibi tarihi alanlar da bulunuyor. DOCA Kurumsal İletişim Müdürü Hakkı Şenkeser, etkinliğin Bursa ve Mudanya'ya önemli bir organizasyon kazandıracağını ifade etti.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.