NBA basketbolunun efsane isimlerinden biri olan Kobe Bryant'ın geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybettiği belirtildi. Haber dünya basınında şok etkisi yaratırken kısa zaman içerisinde milyonlarca tweet atıldı.

Dünya spor basını Kobe Bryant'tan gelen haberle adeta yıkıldı. Los Angeles Lakers takımının efsane isimlerinden Kobe Bryant, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde geçirdiği helikopter kazasında canından olarak milyonlarca hayranını yasa boğdu.

Son gelen haberlerde sabah saatlerinde gerçekleşen kazada Bryant ile birlikte helikopterin içerisinde 4 kişi olduğu bilgisi verildi. Yıllardır düzenli ulaşım aracı olarak helikopteri tercih eden Bryant, Los Angeles Lakers karşılaşmasından hemen dönüşte Sikorsky S-76 tipi helikopter kazasından maalesef kurtulamadı.

Bryant'ın eşi ile beraber 4 kızının ise helikopterin içerisinde oldukları iddia edilirken polis yetkililerinden henüz kaza hakkında net bir açıklama yapılmadı.

Kobe Bryant Kimdir?

1978 yılında Philadelphia'da dünyaya gelen Kobe, Los Angeles Lakers'in efsane isimlerinden biri olarak NBA tarihine geçti. Henüz 24 yaşında 3 NBA şampiyonluğu elde eden Kobe, birçok başarılarında altına imzasını attı. 2005-2006 sezonunda Toronto Raptors'a karşı attığı 81 sayı ile NBA tarihine geçen Kobe, 13 Nisan 2016 yılında ise kariyerine son noktayı koydu.

Üst üste 15 defa NBA All Star kadrosuna seçilen Kobe, kariyeri boyunca bütün dünyada birçok hayran elde etti. Bir süre öncesinde ülkemize de gelen Kobe, giydiği Galatasaray forması ile de uzunca bir süre konuşuldu.
 

Editör: TE Bilişim