Trabzonspor Fenerbahçe derbisi sonrasında Obi Mikel'e yönelik yapılan ırkçı saldırılardan dolayı #SeninleyizObi etiketi ile oyuncularına destek verirken savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

Süper Lig'de hafta sonunda Trabzonspor'un üstünlüğü ile sona eren maç bitiminde yankılar halen devam etmekte. Nijeryalı yıldız oyuncu Obi Mikel'e yönelik sosyal medyada gerçekleştirilen ırkçı saldırılar sonrasında savcılığa gidilerek suç duyurusu yapıldığı Trabzonspor Kulübü tarafından açıklandı.

1 Şubat akşamında oynanan derbi sonrasında Obi Mikel'e yönelik devam ettirilen ırkçı saldırılar neticesinde yaşananları kınayan Trabzonspor Kulübü ve taraftarları oyuncuya destek olmak adına #SeninleyizObi etiketi ile sosyal medyada büyük bir kampanya başlattı.

Suç Duyurusunda Bulunuldu

Derbi sonrasında Obi Mikel'in Emre ile girmiş olduğu pozisyonun videoları altında bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından aşağılayıcı, hakarete veren ırkçı saldırılar olduğu tespit edildi. Trabzonsporlu avukatlar tarafından titizlikle takip edilen olaylar rapor edilerek bunların savcılığa verildiği ve haklarında suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.

Ayrıca Obi Mikel'in de bu işlerin takipçisi olacağı ve kendisi yönünde ırkçı saldırılarda bulunan kişiler hakkında da saç duyurusu başvurusunda bulunacağı dile getirildi.

Editör: TE Bilişim