Berlin’de düzenlenecek Turkish Airlines Euroleague Final Four organizasyonunda mücadele edecek Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın Alba Berlin Antrenman Salonu’nda yaptığı ilk antrenmanını takip eden Asbaşkan Ozan Balaban, sarı lacivertli kulübün televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Final Four organizasyonuna ve rakiplere dair açıklamalar yapan Balaban, hedeflerinin Avrupa şampiyonluğu olduğunu ve takımın moralinin üst düzeyde olduğunu belirtti. Her maçın dinamiğinin ayrı olduğunu ve her maça konsantre olup rakipleri aynı şekilde ciddiye almaları gerektiğine vurgu yapan Ozan Balaban, "İstanbul’a kupayla dönmek istiyoruz." dedi.

Sezon başında koydukları hedeflere yaklaştıklarını belirten Ozan Balaban, "Ekim ayında yola çıktığımızda Final Four’u ve Avrupa şampiyonluğunu hedef olarak koymuştuk. Takımımız da çok iyi bir performans gösterdi tüm sezon. Play offlarda da iyi bir yerdeyiz. Buradan döndüğümüzde lig şampiyonluğu için de hedefimiz devam edecek. Bugün geldik Berlin’e. Her şey çok güzel. Takımın morali çok iyi. Sakatımız yok. Morallerimiz yerinde. Maç maç bakıyoruz. Öncelikle Cuma günü oynanacak maçı kazanmamız lazım. Bugün artık taktik idmanı yapılıyor. Fiziksel hazırlıkları İstanbul’da bitirdik. Bugün de taktik idmanlarından sonra Cuma günü oynanacak yarı final maçına hazırlanacağız. İyi de bir misafirperverlik var. Güzel bir organizasyon." dedi.

Takımın performansıyla ilgili değerlendirme de yapan Asbaşkan Ozan Balaban, "Öncelikle Sayın Zeljko Obradovic’in söylediği bir şey var; henüz hiçbir şey kazanmadık. Euroleague’i lider bitirmiş olabiliriz, Real Madrid’i 3-0’la geçmiş olabiliriz ama sonuç itibariyle daha Final Four oynayacağız. Her maçın dinamiği ayrı. Her maça konsantre olup, rakipleri aynı şekilde ciddiye alıp bir sonraki maça bakacağız. Önceliğimiz Cuma günü oynanacak yarı final maçını kazanmak. Pazar günü de final maçını kazanıp, İstanbul’a kupayla dönmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Final Four organizasyonunun Berlin’de düzenleniyor oluşunun bir avantaj olabileceğini ise Balaban, "Ben geçen sene yönetimde olmasam da Madrid’deki havayı yaşama imkanını bulmuştum. Madrid’deki ev sahibi avantajını iyi kullandı Real Madrid. Bizim ilk kez katılıyor oluşumuz, biraz çekingenlik… Ama Berlin Türklerin yoğun olduğu bir yer. Fenerbahçe Berlin Derneğimizde geldi, bizi karşıladı. Her zaman yanımızdalar. O yüzden artık fark etmiyor. Tecrübemizle, bilgimizle, takımımızla beraber alıp götüreceğiz bu işi." ifadeleriyle dile getirdi.

Oldukça heyecanlı olduğunu belirten Ozan Balaban, "Benim için yeni bir tecrübe. Kalbim belki onlardan fazla çarpıyor. Haftalardır uyku uyuyamıyorum heyecanımdan, sevincimden. Başkanımız ve yönetim kurulumuz çok büyük fedakarlıklarla bu takımı kurdu. Geçen sene seçildiğimizde Başkanımız dedi ki, 'Ben aynı bütçelerle devam ediyorum. Transferlerinizi yapın, bu takımı kurun ama kupayı da getirin.' Onun ve yönetim kurulunun yaptığı fedakarlığı geri ödemenin vakti geldi. Onun bir heyecanı var, tatlı bir heyecan. O yüzden yönetici olmamın yanı sıra taraftar olduğum için çok heyecanlıyım. İnşallah bu sene o sene olur. Avrupa’nın en büyük kupasını Başkanımıza, yönetim kurulumuza ve taraftarlarımıza armağan ederiz." diye konuştu.

Türkiye'deki değerin kupayla ölçüldüğünü ancak önemli olanın her sene Final Four’da olabilecek bir sistemli ekip kurabilmek olduğunun altını çizen Balaban, "Bizim amatör şubelerimize baktığınızda; voleybolda, kadın basketbolda her sene buralardayız. Bu çok önemli bir şey. Taraftar kupayı istiyor. Bu sene takımımız da mükemmel bir performans gösterdi. O yüzden taraftar için bu kupayı alabilirsek, herkes için müthiş bir yılı kapamış olacağız." dedi.

Takımın oldukça tecrübeli oyunculardan kurulu olduğunu hatırlatan Balaban, "Bu sene bizim çok güzel bir karmamız var. Ekibimizde NBA tecrübesi olan Luigi Datome bugün İtalya milli takım kaptanı. Pero Antic yıllarca NBA’de oynadı. Jan Vesely’nin NBA geçmişi var. Bogdan Bogdanovic artık bir üstat oldu. Ali Muhammed gibi enerjisi yüksek oyuncularımız var. Bunların yanında genç oyuncularımız var. Herkeste çok güzel bir heyecan var. Luigi Datome’yle uçakta bir sohbetimiz oldu. Olimpiyat seçmeleri için İtalyan milli takımı toplanacak ama 'buradaki heyecan bir başka' diyor. Çoğu oyuncu bu heyecanı ilk kez yaşayacak. Herkes çok heyecanlı ama herkes ciddiyetin de farkında. Herkes önce Cuma günü oynayacağımız yarı final maçına odaklanmış durumda." diye konuştu.

Son olarak rakiplerle ilgili değerlendirme yapan Asbaşkan Ozan Balaban, "Bu seviyeye geldikten sonra rakibin kim olduğu fark etmiyor. Baktığınızda hepsi birbirinden kıymetli ekipler. Laboral Kutxa bunların içinde daha mütevazi gibi gözükse de takım olma yolunda bir adım öndedir. Yıldızları daha az ama takım oyununu çok iyi oynuyorlar. Finale çıkarsak ki çıkacağız; CSKA Moskova da olsa, Lokomotiv Kuban da olsa bizim hedefimiz kupa." diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim