Salomon Çeşme Maratonu: 29 Ülkeden 2606 Sporcu Çeşme'de Buluşacak

Salomon Çeşme Maratonu: 29 Ülkeden 2606 Sporcu Çeşme'de Buluşacak
29 ülkeden 2606 sporcunun katılımıyla 11 Mayıs 2025'te Çeşme'de düzenlenecek olan Salomon Çeşme Maratonu'nda, 42K, 21K ve 10K olmak üzere üç farklı parkurda yarışlar yapılacak.

Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde, "Denizin Sesi, Adımların Ritmi: Çeşme'de Koş" sloganıyla düzenlenecek olan Salomon Çeşme Maratonu'nun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Emre Can Durmaz, İlçe Jandarma ve Emniyet Müdürleri, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nuri Büyükateş ve Salomon Türkiye yetkilileri toplantıda hazır bulundular.

Kaymakam Maraşlı, maratonun Çeşme'de spor turizminin her mevsim yapılabileceğini gösterdiğini ve spor organizasyonlarının dünyaya ulaşmanın en kolay yolu olduğunu vurguladı. Başkan Yardımcısı Durmaz ise Çeşme'yi bir spor merkezi haline getirme hedeflerinin kararlılıkla sürdürüldüğünü, 29 ülkeden 2606 sporcuyu ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Salomon Türkiye Genel Müdürü Atilla Kuduoğlu ise 10 yıllık organizasyon deneyimlerini Çeşme'ye yansıttıklarını ve güzel bir yarış beklediklerini belirtti.

Yarış, 42K, 21K ve 10K olmak üzere üç ayrı parkurda gerçekleştirilecek. 42K parkuru 11 Mayıs 2025 Cumartesi günü saat 07.30'da Çeşme Merkez'den başlayacak; 21K parkuru saat 08.00'da Çeşme şehir merkezinden, 10K parkuru ise saat 09.00'da Alaçatı şehir merkezinden start alacak. Toplamda 112 kadın ve 1594 erkek sporcu olmak üzere, farklı ülkelerden 2606 sporcu bu heyecan verici maratona katılacak.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.