Amasya Belediyesi ve Amasya Valiliğinin koordine ettiği yardım kampanyasına Şampiyon Demir giysi yardımında bulunarak katkı sağladı.

Avrupa, dünya, olimpiyat ve cihan şampiyonu eski milli güreşçi Mahmut Demir yaptığı açıklamada Malatya’da ve Elazığ’da olan deprem felaketinden sonra ülkemizde birlik ve beraberlik görüntüsü had safhaya ulaştığını söyledi.

Türk milletinin kendisine emanet olarak verdiği Milli Takım eşofmanını emanetin sahibine geri gönderiyorum diyen Şampiyon Demir, bu kıyafetler ve formaların orada üşüyen kardeşlerini ısıtılacağını sözlerine ekledi.

Eski milli güreşçi Mahmut Demir Deprem bölgesinde hayatını kaybedenlere başsağlığı yaralananlara acil şifalar diledi.

Mahmut Demir'den itiraf

Eski milli güreşçi Mahmut Demir 1994 yılında ABD’nin kendisine 10 milyon dolar teklif ettiğini açıklamıştı. Demir bu parnın ABD Milli Takımı adına güreşmesi için verileceğini söylemişti.

Eski milli güreşçi Mahmut Demir kimdir?

Amasya ilinin Suluova, Dereköy'de 20 Ocak 1970 doğan Demir 220 kez Milli formayı giymiştir. Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu olmuştur.

Dünya güreş tarihinde ‘Türk Tankı’ olarak isim yapmıştır.

Avrupa, dünya, olimpiyat ve cihan şampiyonu eski milli güreşçi Mahmut Demir 1984 yılında güreşe başladı. Atlanta 1996 Olimpiyat Oyunları finalinde Beyaz Rusyalı Aleksei Medvedev'i yenerek serbest güreşte 28 yıl aradan sonra Türkiye'ye altın madalya kazandırdı. 1997 yılında güreşi bıraktı.

Editör: TE Bilişim