TRT Spor'da Yüzde Yüz Futbol progragramına konuk olan Sergen Yalçın, "Ben hayatımda hiçbir maçta heyecanlanmadım. O gün heyecanlandım. Ben hiçbir maçta, o imza attığım gün kadar heyecanlanmadım. Zamanın ne göstereceğini bilemeyiz. Bizim yaptığımız iş tamamen başarı üstüne. Uzun vadede plan yapamayız. Gönül ister 20 sene kalalım takımın başında, ama gönül istiyor işte." dedi.

Şampiyonlar Ligi kurası hakkında da yorum yapan Sergen Yalçın, "Avrupa ile aramızdaki fark çok açıldı. Özellikle Şampiyonlar Ligi'nde artık büyük fark var. En zoruna düşmedik ama bence çok zor bir gruba düştük. Ülke futbolu olarak önce kendi yerimizi bilmemiz gerekiyor. Ben hiç eyvah demem. Şampiyonlar Ligi kurasında da eyvah demedim. Maç oynayacağız sonuçta. Oynanmamış maç sonuçta." ifadelerini kullandı.

Sözlerini sürdüren Yalçın, "Vodafone Park'taki imza töreni planda yoktu, tamamen tesadüf oldu. 'Ne gerek var, az kişi olacak, rezil olacağız' dedim. Tribünleri görünce şok oldum. Stadı öyle kalabalık görünce 'Biz yandık.' dedim. Şahsi hedefim her sene şampiyon olmak. Kariyer planlarım arasında Avrupa'da çalışmak da var. Gelen teklifler oldu ama Beşiktaş'tan ayrılacaksam hatırı sayılır bir takıma giderim. Avrupa'da gideceğim lig, İspanya olabilir." şeklinde konuştu.

"Ghezzal'ın transferi tesadüfen oldu"

Rachid Ghezzal'ın transferi tesadüfen oldu. Transferin bitmesine 2 gün var, menajer arkadaşım bana geldi 'Seyreder misin?' dedi. Telefondan seyrettim, 'Sen bu oyuncuyu nereden buldun?' dedim. Tanımıyordum oyuncuyu. Ghezzal'ın sadece topu alışına verişine baktım.

Rıdvan'ı kiralanmayacak

Rıdvan'ı kiralamayacağız. Bu haberlerin nereden çıktığını ben anlamadım. Ersin ve Rıdvan, Beşiktaş'ın geleceği. Utku, Karagümrük'e gidecek. Montero'nun transferi muhtemel. Orta sahaya bir yabancı oyuncu transferi düşünüyoruz. Ljajic’le en az 8 tane toplantı yaptım. Çok şans verdim. Ama bir türlü istediğimiz seviyeye gelmedi. Bir oyuncuyu kadro dışı bıraktıysak ümidi kesmişizdir.

Yabancı kuralına tepki

Yabancı kuralı kararını kim aldı önce onu açıklasınlar, ben kararı alanı merak ediyorum. 6 yabancı futbolcunun kulübede oturması doğru mu?' soru bu olmalı. Yabancı oyuncuyu kısıtlarsak Türk futbolcu yetişir anlayışı kesinlikle yanlış. Oynayacak oyuncunun önüne geçebilir misin? Kerem Aktürkoğlu'nu görüyoruz, Fenerbahçe'nin oynattığı genç oyuncuları görüyoruz. Fenerbahçe gençleri oynatıyor, iyi bir hocaları var. Galatasaray'da zaten Fatih hoca var. Trabzonspor kadroyu çok erken kurdu. En hazır onlar görünüyor. Avrupa'da Roma'ya elendin ama kimse sana 'Neden elendin?' demez.

Editör: TE Bilişim