Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Tahkim Kurulu’nun verdiği kararı sert şekilde eleştirdi. Hacıosmanoğlu, "2010-2011 sezonunda şike yoktur diyen namussuzun dik alasıdır" dedi.

UEFA Avrupa Ligi J Grubunda deplasmanda İtalya temsilcisi Lazio ile golsüz berabere kalarak gruptan lider çıkmayı başaran Trabzonspor’da, başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Roma dönüşü basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Havaalanında futbolculara ve taraftarlara lokum dağıtan Hacıosmanoğlu, Trabzonspor eski kaptanı, Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin’in annesinin ölümünden dolayı sözlerine baş sağlığı dileyerek başladı. Trabzonspor’un tarihinde çok önemli başarıların bulunduğunu belirten Hacıosmanoğlu, "Yapılanma sürecinden geçiyoruz. Maddi ve manevi olarak çökmüş bir Trabzonspor aldık. Bunu söylerken, ’bize enkaz edebiyatı yapmasın, bilmiyorlar mıydı?’ diyorlar. Biliyorduk da onu düzeltmek kolay değil. Yavaş yavaş oluyor. Hem maddi, hem manevi olarak Trabzonspor’u düzelttiğimiz zaman da, kalbimiz de temiz olursa Trabzonspor’u daha güzel yerlere taşımak kolay olacak" dedi.

"2010-2011 SEZONUNDA ŞİKE YOKTUR DİYEN NAMUSSUZDUR"
Basın mensuplarının Trabzonspor’un müracaatına Tahkim Kurulu’ndan ret kararı çıkması ile ilgili sorularını Hacıosmanoğlu, "Biz onları ahlak sınavına koyuyoruz. Bakalım ahlak sınavını geçebilecekler mi diye. Ben her gittiğimde bütün yetkililerin hepsine ’2010-2011 yılında şike yoktur diyen namussuzdur’ diyorum. Hepsi kafalarını önüne eğiyorlar. Kendi kafalarını kendileri düzeltsin istiyoruz. Federasyona daha müracaat sürelerimiz bitmedi. Daha müracaat edeceğimiz merciler var. Ama biz UEFA ve FIFA ile görüşüyoruz. Sonuçta Türkiye’deki serüvenin hepsi bittiğinde, o dosyalarla birlikte FIFA’ya gideceğiz. Biz Türk futbolu yanmasın diyoruz. İlk seçildiğimde ’UEFA’dan yaptırım gelecek’ dedim kabul etmediler. Sonra cezalar geldi. Biz Avrupa’nın süper devleti değiliz. Avrupa’nın büyük ülkelerinin takımlarına şikeden dolayı ceza veriyorlar. Sanki Avrupa’nın üzerinde bir devletiz de, şike yapabilirsiniz diyecekler bize. Yarın FIFA’dan yaptırım geldiğinde ne yapacaklar. Bu takımları belki Bank Asya’ya değil, başka bir yere düşürecekler. O zaman uygulayacaklar mecburen. Dışarıdan yaptırım gelmesin bu adaletsizliği kendileri düzeltsin istiyoruz. 2010-2011 yılında şike yoktur diyen namussuzun dik alasıdır" diye cevapladı.

"BİZ NAMUS DAVAMIZI YERİNE GETİREMEZSEK BU KOLTUKTA OTURMANIN ANLAMI YOK"
2010-2011 sezonunun peşini bırakmayacaklarının altını çizen Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu şunları söyledi: "Bunu konuşmanın yeri değil, ama çok önemli maça çıkacağımız gün Tahkim Kurulu kararı açıklıyor. Böylesine önemli bir maça çıkıyoruz iki Perşembe geçmesine rağmen kararı vermiyorlar, niye bu Perşembe kararı açıklıyorlar. Burada da art niyet arıyorum. Kararı bu Perşembe de öteleyebilir, bir sonraki Perşembe de verebilirlerdi. Ama ahlak sınavını geçmek insanlara aittir. Burada bir yanlış var, gelin bu yanlışı beraber düzeltelim. Başkaları düzeltmesin bizi. Zamanında bir pisliğe bulandılar. Pisliği temizlemek için pislikten arınmanız lazım. Arınamazsanız o pisliğin içerisinde boğulursunuz. Bunun başka bir yolu yok. Bunun üzerine gide gide o koltuklarda oturamazsınız. Yeni delil yok diyorlar. Nasıl yeni delil yok. UEFA ’tüm kurulları ile beraber burada şike var’ diyor. Siz yok diyorsunuz, nereye bağlısınız. Mahkeme var diyor siz yok diyorsunuz. Bunun hesabını dışarıdan sorduklarında ülke futbolu zarar görecek. Bizi hiçbir şey yıldıramaz. Bunun takipçisiyiz. Bu bizim namus davamız. Biz bu namus davamızı yerine getiremezsek, bu koltukta oturmanın anlamı yok. Bunu defalarca söylüyorum art niyetli insanlar bunu yanlış yorumluyor, sanki bu işin üzerine gitmiyor muşuz gibi. Bir prosedür işliyor, hiç kimse merak etmesin biz bu işin takipçisi olup sonuçlanmasını sağlayacağız."

"HEDEFLERİMİZİ BİRER BİRER AŞMAK İSTİYORUZ"
Önlerindeki hedeflerin bir üst turda iyi bir kura çekip Avrupa’da yollarına devam etmek olduğunu ifade eden Hacıosmanoğlu, "Hedefimiz bir önümüzdeki turda iyi bir kura çekip orayı geçmek. Tünelin sonuna bakmamak lazım, önümüzdeki hedefleri birer birer aşmak lazım. Elbette ki kolay rakip çıkmasını isteyelim. Kolay takım olsun ki bir sonraki turdan sonra kolay takım kalmayacak. Belki bu turda kolay rakip çıkabilir bize. Ama ondan ziyade biz eksiklerimizi tamamlayıp, sahada Trabzon insanına yakışan mücadeleyi sergilersek kim çıkarsa çıksın karşımıza. Tek amacımız bu" şeklinde konuştu.
Hacıosmanoğlu, basın mensuplarının 15 Aralık Pazar günü yapılacak olan mali genel kurulla ilgili sorusuna ise, "Biz Trabzonspor’a hizmet etmek için geldik. Sonuçta biz ağaç dikmeye gelmedik. Çabamızı gösteriyoruz, takdir cenab-ı Allah’ındır. Sizin nerede ne kadar görev yapacağınızı o tayin eder. Biz inançlı insanlarız, halisane duygularla hizmetimizi etmeye devam edelim. Sonucunu da hep beraber yaşarız" cevabını verdi.

"TÜRKİYE’DE SES GETİRECEK TRANSFER YAPACAĞIZ"
İbrahim Hacıosmanoğlu, transferde teknik direktör Mustafa Akçay’ın raporu doğrultusunda hareket ettiklerini vurgulayarak, "Mustafa hocamız bize transfer raporu verdi. Devamlı da görüşüyoruz. Zaten eksik olan noktalarımız belli. Onlarla ilgili hiç kimsenin endişesi olmasın. Biz Trabzonspor’un borcunu düşürelim, faizden kurtaralım diye uğraşıyoruz. Ama burada transfere de ihtiyaç varsa elbette bunu yapacağız. Siz takımın borcunu sıfıra indirseniz de sahada sonuçlar iyi olmadığı anda kimse yaptığınızı beğenmez. Onun da paralelinde her şeyi eşit olarak sürdürmemiz lazım. O yüzden hangi mevkide ihtiyacımız varsa oraya takviye yapacağız. Oyuncu almak için almayacağız, gelen oyuncu hem Türkiye’de ses getirecek, hem de Trabzonspor’a katkı sağlayacak" diye konuştu.

"MUSTAFA AKÇAY İYİ NİYETLE ÇALIŞIYOR"
Teknik direktör Mustafa Akçay’ın eleştirilmesiyle ilgili değerlendirme yapan Hacıosmanoğlu, "Ben de 6 aylık başkanım bir sürü hata yapıyorum. Herşeyi doğru yapıyorum demiyorum. Sonuçta Mustafa hocamız iyi niyetli bir hoca. O da bizimle başladı. Spor Toto Süper Lig’de ilk senesi. Hemde Trabzonspor gibi bir camiada hocalık yapıyor. Elbette ki kolay değil zordur. Yardımcı olmamız lazım hep beraber. Ben onun samimiyetine ve başarılı olacağına da inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Taraftarların maça gelmemesi üzerine ise Hacıosmanoğlu, "Trabzonspor’un futbolunu taraftar beğenmiyor ve ondan gelmiyor olabilir. Bu çok abartılıyor. Ben istatistiklere ve önceki yıllara bakıyorum. Trabzonspor daha az seyirciye oynamıyor. Ligdeki durumumuz ortada. Eğer bugün liderin 12 puan değil 3-4 puan gerisinde olsaydık seyirci sayısında biraz artış olurdu. Trabzonspor düzeldikçe seyirci sayısı da düzelecektir" dedi.

"AZİZ YILDIRIM BENİM MUHATABIM DEĞİL"
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile aralarındaki mahkeme ile ilgili olarak ise İbrahim Hacıosmanoğlu, "Onunla ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Askerliğini gitsin yapsın ondan sonra ben onu muhatap alırım. Şuan benim muhatabım değil" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim