Sivasspor ile Galatasaray arasında oynanan Süper Lig maçında yaşanan penaltı pozisyonu sırasında kural hatası olduğu iddiaları sosyal medyada dillendirildi. Sarı kırmızılı yönetimin ilerleyen günlerde TFF'ye kural hatası başvurusu yapılacağı kaydedildi.

Süper Lig'de 25. hafta maçında Sivasspor ile Galatasaray takımları 2-2 berabere kalarak 1 puanı paylaştılar. Ancak Sivasspor'un penaltı golünde yaşanan bir karmaşa kural hatası iddialarını bir kez daha gündeme taşıdı.

Kural Hatası İddiası

59. dakikada Emre Kılınç'ın penaltı vuruşunda top kaleci Muslera'dan geri dönmüş ancak pozisyonu takip eden oyuncu topu ağlara göndermişti. Galatasaraylı taraftarlar, bu pozisyona tepki göstererek kural hatası yaşandığını iddia ettiler.

Emre Kılınç'ın vuruşu sırasında Mert Hakan Yandaş'ın ceza sahasına erken girdiği ve kurallar gereğince penaltının kaçmasının akabinde Mete Kalkavan'ın endirekt serbest vuruş vererek, Galatasaray'ın oyuna başlaması gerektiğini söylediler. Sivassporlu taraftarlar da Galatasaraylı oyuncuların da vuruş yapılmasından önce ceza sahası içerisine girdiğini ifade ederek bunun sadece bir hakem hatası olduğunu belirttiler.

Editör: TE Bilişim