UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme turunda bugün Moldova ekibi Petrocub ile temsilcimiz Demir Grup Sivasspor kozlarını paylaşacak. Yiğidolar, Avrupa kupalarında 15. maçına çıkacak.

PETROCUB - SİVASSPOR MUHTEMEL 11'LER:

PETROCUB: Meira, Bogaciuc, Maxim, Stefan, Revenco, Sandu, Ambros, Platica, Melachio, Jardan, Platica

SİVASSPOR: Ali Şaşal, Ahmet, Koray, Caner, Uğur, Cofie, Hakan, Fajr, Kayode, Sefa, Yatabare

Maçın 18 kişilik kadrosunda yeni transferler Sefa Yılmaz, Koray Altınay, Emre Satılmış, Leke Samson James, Dimitrios Goutas, Pedro Henrique de yer alırken, sakatlıkları devam eden Samba Camara, Aaron Appindangoye ve Tokyo Olimpiyatları'nda Fildişi Sahili formasıyla ter dökecek Max Gradel karşılaşmada mücadele edemeyecek.

Saat 20.00'de başlayacak olan mücadele TRT SPOR'dan naklen yayınlanacak.

4 MAÇI KAZANDI

Avrupa kupalarında daha önce 14 maça çıkan kırmızı-beyazlı ekip, bu karşılaşmaların 4'ünü kazandı, 9 kez sahadan yenik ayrıldı, bir maçta da berabere kaldı. Söz konusu mücadelelerde 15 gol atan Sivasspor, kalesinde ise 29 gol gördü.

GEÇTİĞİMİZ SEZON 6 PUANLA VEDA ETTİ

Sivasspor, teknik direktör Roberto Carlos yönetiminde 2013-2014 sezonunda ligi 53 puanla 5. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanmasına rağmen "futbolda şike davası" nedeniyle Avrupa kupalarına gidemedi.

Kırmızı-beyazlılar, 11 yıl aradan sonra geçtiğimiz sene katıldığı UEFA Avrupa Ligi'nde I Grubu'nda İspanya'dan Villarreal, İsrail'den Maccabi Tel Aviv ve Azerbaycan temsilcisi Karabağ ile eşleşti.

Grupta oynadığı 6 maçta 2 galibiyet alan, 4 kez de sahadan mağlup ayrılan Sivasspor, attığı 9 gole karşı kalesinde 11 gol gördü. Sivasspor, karşılaşmalarda Villarreal'e 5-3 ve 1-0, Maccabi Tel Aviv'e ise 2-1 ve 1-0'lık skorlarla yenildi.

Gruptaki 2 galibiyetini 2-0 ve 3-2'lik skorlarla Karabağ'a karşı alan kırmızı-beyazlı ekip, 6 puanla 3. sırada yer alarak Avrupa kupalarına veda etti.

Editör: TE Bilişim