Bu konuda geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenleyen sektör temsilcileri, hem söz konusu haberi yalanladı hem de gerçek rakamları kamuoyu ile paylaştı.  

“AKLA MANTIĞA AYKIRI BİR DURUM!”

Türkiye Salon Sporları Platformu ve Tüm Spor İşletmeleri İşveren Sendikası (TSİİS) Başkanı Nihat Güler, Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta’nın Anadolu Ajansı’na verdiği demecin son derece talihsiz olduğunu beyan ederek, “Ben İl Sağlık Müdürümüzü olaydan sonra aradım ve sektör adına üzüntülerimi belirttim. Çünkü Trabzon’un bir ilçesinde yaşandığı iddia edilen, covid-19’lu bir hastanın spor salonunda aynı anda 45 kişiye virüs bulaştırması ne bilimsel gerçeklere, ne de akla mantığa uymamaktadır! Kendisi de bu konuda çok üzgün ve asla spor salonlarını hedef almak gibi bir niyetinin olmadığını, sadece covid-19’a yakalanan hastaların evlerinde izole olması gerektiği mesajını vermek istediğini söyledi. Kaldı ki söz konusu olay bundan 3-4 ay önce yaşanmış” dedi.

“SPOR SALONLARI EN GÜVENLİ SOSYALLEŞME MEKANI”

Türkiye’de spor salonlarının pandemi başladığından beri HES kodu uygulamasına geçtiğini vurgulayan Güler, “Günümüzde artık neredeyse tüm spor salonlarında turnike sistemi var. İçeride aynı anda kaç kişinin spor yaptığı, kimlik bilgileri vs. bilgisayardan takip ediliyor. Hijyen istasyonlarından spor aletlerinin arasındaki mesafelere kadar her detayı dikkatlice takip ediyoruz. Ancak bu gibi asılsız haberler, zaten zor durumdaki esnafımızı olumsuz etkiliyor” diye konuştu.  
Bilim insanlarının hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlü tutmak için düzenli egzersiz ve spor yapmayı tavsiye ettiğini de hatırlatan Güler, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz Türkiye’de milyonlarla ifade edilen büyük bir camiayız. Toplum sağlığına ve sporcuların yetişmesine önemli katkılarımız var. Spor Salonları aynı zamanda en güvenli sosyalleşme mekanları... Herkesi güven içerisinde spor salonlarında spor yapmaya davet ediyoruz.” 

Toplantıda söz alan dünya şampiyonu Serkan Yılmaz da, temiz ve güçlü bir toplum için herkesin spor salonlarına destek vermesi gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim