Ve Trabzonspor maç fazlasıyla uzun bir aranın ardından Süper Lig'de liderlik koltuğuna oturdu. Gençlerbirliği'ni deplasmanda 2-0 deviren bordo mavililerin bir maçta eksiği bulunuyor.

Süper Lig'de 21. hafta maçında şampiyonluk hesapları yapan Trabzonspor deplasmanda Gençlerbirliği'ne konuk oldu. Sosa ile Nwakaeme'nin golleri ile maçı 2-0 kazanmayı başaran bordo mavililer Sivasspor'un maç eksiği ile zirveye oturmayı başardı. Lider Sivasspor eğer Başakşehir maçında puan kaybı yaşarsa Trabzonspor aradaki farkı açma şansına sahip olacak.

Maç Fazlasıyla Liderlik Koltuğunda

Bu sonuçla bordo mavililer üst üstte 5. maçından da galibiyet ile ayrılmayı başarırken puanını da 41 yaptı. Gençlerbirliği'de son 5 maç içerisinde 4. kez sahadan yenilgi ile ayrılmış oldu ve 21 puanda kaldı. Gelecek hafta Trabzonspor sahasında takipçisi Sivasspor'u konuk ederken Gençlerbirliği'de deplasmanda Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek. 

Trabzonspor'da teknik direktör Hüseyin Çimşir maç sonunda yaptığı açıklamasında Sörloth’un kırmızı kartına yanıt vererek çok önemli bir oyuncuyu yitirdiklerini söyledi. Pozisyonda aslında kendi oyuncularına faul yapıldığını belirten Çimşir, kırmızı kartın sorumlusu olarak maçın hakemini gösterdiğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim