Camianın tecrübeli ismi, “Hakemler sürekli takımın hakkını yedi. Ancak bunlar, yaşananlara mazeret olamaz. Haklılığımızı her zaman sürdürmeliyiz. Zaten ceza alan yöneticilerin görev süresi doldu” dedi.

Trabzonspor eski asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Gaziantepspor maçınından sonra sporun içinde olmaması gereken hadiselerin yaşandığını belirterek, “Hiçbir şekilde sporda bu tür hadisler yaşamayı tasvip etmek mümkün değil. Trabzonspor özellikle bu sezon başından beri hakem haksızlığına uğradı. Bunun sonucunda da iddiasını ve puanlarını kaybetti. Ancak şartlar ne olursa olsun Trabzonspor haklıyken haksız duruma düşmemeli, haklılığını devam ettirmeli.” dedi. Hacısalihoğlu, “Maç sonu çıkan hadiseler Trabzon’u, Trabzonspor’u ve Türk futbolunu zor durumda bırakmıştır. Bunda çeşitli değerlendirmeler yapılabilir. Cezaların ağır olduğu söylenebilir. Türkiye’de bir ilk yaşandı denebilir. Taraftar hadiseleri çok oluyordu, ama yönetimin bizzat içinde olduğu hadise herhalde ilk kez yaşandı. Bunu Trabzonsporlular da benimsemiyor, kabul etmiyor. Bu nedenle Trabzonspor bugüne kadar Türkiye’de ilgi görmüş, sempati duyulmuş. Takdir edilmiş bir kulüp, bu tarzını ve tavrını değiştirmemesi gerekir” diye konuştu.

Mahkeme kararı var

Trabzonspor yönetiminin mahkeme kararı ile görev süresinin dolduğunu vurgulayan Hacısalihoğlu, “Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı’nın ya biat edeceksin ya da kavga edeceksin mantığı doğru değil. Bunların arasında bir çizgi olması lazım. Hak aramanın haksız duruma düşecek tarzda bir eylemde olmaması gerekir. Bunu hem anlatmak hem haklılığını sağlamak ne istediğini almak için kavga asla olmaması lazım. Kaldı ki bugün çok enteresan bir durum var. Trabzonspor yönetimin mahkeme ve yargıtay kararı ile görevi sona ermiş. Bu hadiseyi yapanlar Trabzonspor eski yöneticisi bana göre, görev süreleri dolmuş. Taraftar olarak 6222 sayılı kanun ile işlem yapılması gerekir. Maddi bedelleri onlardan rica etmek gerekir. Trabzonspor’da görevi dolmuş kişilerin, bizler gibi geçmişte yöneticilik yapmış olan kişilerden bir farkı yok. Sanki Trabzonspor yönetimi bir hadise yapmış gibi TFF değerlendirme yapıp ceza vermiş. Durumu bilmeyebilir. Yaşananların Trabzonspor kulübünü bağlamaması lazım” ifadelerini kullandı.

Taraftarımız sabırsız

Trabzonspor eski asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, bordo-mavili taraftarların her zaman başarı istediğini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı: “Trabzonspor yıllardan beri başarıya alışmış bir kulüp. İmkansızlıklara rağmen çok büyük başarılar yakalamış bir kulüp, camia olarak insanlar hep üstte olmaya alışmış. 1. olamadığı sezonlarda hep 2., 3. olmuş. İstanbul kulüpleri bile bunu yakalayamamış. Taraftarlarımız çok sabırsız ve her sene başarı istiyor. Uzun süreli başarı için sağlıklı yapılanmaya ve başarıya ihtiyaç var. Yönetimler de bu kargaşa ile sürekli yanlışlar yapıyor. Sağlıklı bir yapılanma olmadığı için de sonunda hüsrana uğruyor. Taraftara büyük umutlar dağıtılıyor ve sonunda hayal kırıklıkları yaşanıyor. Yaşanan son hadise yönetimin tarzı da yaptığı yanlışların sonucunda aldıkları tenkit ve yaşadıkları hayal kırıklığı, sinirlerinin ve dengelerinin bozulması sonucu ortaya çıkan bir durum. O nedenle Trabzonspor’un yeniden ve doğru olarak taraftar ile paylaşarak doğru işler yapmayı hedefleyen bir yönetime ihtiyacı var.”

 

Fırtına’da tek eksik Marin

Trabzonspor, Başakşehir ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Şota Arveladze yönetiminde, basına kapalı gerçekleştirilen antrenmana sadece sakatlığı bulunan Marin’in katılmadığı bildirildi. Tedavisi süren bu futbolcunun hafta sonundaki karşılaşmada forma giyemeyeceği belirtildi. Karadeniz ekibinin önceki gün çalışmasında takım arkadaşı Mehmet Ekici ile tartışarak teknik direktör Şota Arveladze tarafından soyunma odasına gönderilen Cavanda’nın da antrenmanda yer aldığı kaydedildi.

 

Para cezalarını kulüp ödüyor

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun Trabzonspor-Gaziantepspor maçı sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yöneticilere verdiği cezalar gündeme bomba gibi düştü. Hacıosmanoğlu ve 8 yönetici arkadaşı 280 gün ila 410 gün arasında değişen hak mahrumiyeti cezalarına çarptırıldı. PFDK ayrıca, 60 bin ila 260 bin TL arasında değişen cezalar kesti. Maddi cezaların toplamı tam 2 milyon 45 bin TL’ye ulaştı. Başkan ve yöneticilere verilen para cezalarını kulüpler ödüyor. Hatta bu paralar kulüplerin yayın, reklam vb. gelirlerinden kesiliyor.

Editör: TE Bilişim