Türkiye Güreş Federasyonundan (TGF) yapılan açıklamaya göre, 90. Yıl Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonaya 37 kulüpten 107 sporcu katıldı.

İki gün süren şampiyonada 50 kiloda Aynur Erge, 53 kiloda Zeynep Yetgil, 55 kiloda Nur Çınar, 57 kiloda Nurife Duman, 59 kiloda Hatice Ece Tekin, 62 kiloda Gamzenur Adakan, 65 kiloda Aslı Demir, 68 kiloda Kadriye Aksoy, 72 kiloda Tuğba Kılıç ve 76 kiloda Ayşegül Özbege birinci oldu.

Şampiyonada en centilmen antrenör Zeynep Yıldırım Diri, en teknik sporcu Zeynep Yetgil, en centilmen güreşçi Zeliha Kara seçildi.

Kulüpler bazında ise birinciliği İstanbul ENKA Spor Kulübü, ikinciliği İstanbul Beyoğlu Belediyespor, üçüncülüğü ise Antalya Kepez elde etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TGF Başkanı Musa Aydın, şampiyonanın başarılı geçtiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"26 ilden 37 kulüp ve 107 sporcu mücadele etti. Geçmiş yıllarda sporcu bulmakta zorlanırken, göreve geldiğimizden bugüne her şampiyonada sporcu sayısını artırdık. Ayrıca sadece sporcu sayısı olarak değil, başarı açısından da kadın güreşinde ciddi adımlar attık. Her kiloda artık iddialı sporcularımız var. Avrupa ve dünya şampiyonlarımız var. Şimdi ise hedefimiz, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda kadınlarda şampiyon çıkarmak. Burada mindere çıkan genç sporcularımızın azmi bizleri mutlu etti. İnşallah, buradan Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonları çıkacak."

Kaynak: aa