Türkiye A milli takımımızın UEFA Uluslar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu. B Ligi'nde yer alacak olan Millilerimizin rakipleri Macaristan, Sırbistan ve Rusya oldu.

UEFA tarafından ilk olarak 2018-2019 sezonunda uygulamaya konan UEFA Uluslar Ligi'nde 2020-2021 sezonunda kura çekimi gerçekleştirildi. Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen kura çekiminde TFF Başkanı Nihat Özdemir ve yardımcıları ile beraber teknik direktör Şenol Güneş de yer aldı.

Rakipler Belli Oldu

B Ligi'nde yer alan Millilerimiz kurada 3. torbada bulundu. 3. grupta Macaristan, Sırbistan ve Rusya ile eşleşen Türkiye A milli takımımız maçlarını Eylül, Ekim ve Kasım ayında oynayacak. Finaller Haziran ayında oynanırken play-off maçları ise Mart ayında gerçekleştirecek.

Gruplarda ilk sırada yer alan takım Dünya Kupası'na doğrudan katılma hakkı elde edecek. Play-off larda ise 3 takım daha finallere gidebilecek. Gruplarda 2. olan 10 takım ile beraber UEFA Uluslar Ligi gruplarını en iyi puanla lider tamamlayan ancak 2022 Dünya Kupası eleme gruplarında ilk ikiye giremeyen iki takım bu maçlarda karşı karşıya gelecek.

Editör: TE Bilişim