Ultra Abant: 790 koşucu Bolu'da buluştu
Türkiye'nin en hızlı ve en koşulabilir patika koşusu olarak bilinen Ultra Abant etkinliği, hafta sonunda Bolu'da üçüncü kez düzenlendi. 9 ülkeden 790 sporcu, Almanya, Azerbaycan, Fransa, KKTC, Makedonya, Romanya, Türkiye, Rusya ve Ukrayna'dan katılım gösterdi. Bu uluslararası katılım, Bolu'nun doğal güzelliklerini dünyaya tanıtma fırsatı sağladı.
Üçüncü yılında da büyük ilgi gören Ultra Abant, Bolu ve Abant Gölü çevresindeki otel ve işletmeler için önemli bir ekonomik katkı sağladı. T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bolu Valiliği, Mudurnu Kaymakamlığı ve Bolu Belediyesi ile Abant Gölü Tabiat Parkı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyon, sporcuların yanı sıra doğaseverleri, fotoğraf tutkunlarını ve adrenalin meraklılarını bir araya getirdi. EXPO alanında ise dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen markaları yer aldı.
Mudurnu Kaymakamı Ceyda Durmaz, yarışmada dereceye giren sporculara ödüllerini takdim etti. 60 km Ultra Abant'ta kadınlarda Tuğçe Karakaya (5 saat 31 dakika 44 saniye) birinci, erkeklerde Üzeyir Söylemez (4 saat 35 dakika 54 saniye) birinci oldu. 33 km Lotus parkurunda kadınlarda Esra Taşdemir (2 saat 56 dakika 31 saniye), erkeklerde Aykut Taşdemir (2 saat 12 dakika 50 saniye) birincilik elde etti. 18 km Forest Run parkurunda kadınlarda Ayşe Badem (1 saat 29 dakika 01 saniye), erkeklerde Mestan Turhan (1 saat 12 dakika 45 saniye) birinci olurken; 6 km Lake Run parkurunda kadınlarda Burcu Özge Ateş (28 dakika 19 saniye), erkeklerde Çağlar Kasım (21 dakika 44 saniye) birincilik kupalarını kazandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.