Yeşil-beyazlı takımın Teknik Direktörü Samet Aybaba, İbrahim Yazıcı Özlüce Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Erzurumspor karşısında iyi bir galibiyet aldıklarını vurgulayan Aybaba, "Üst üste ikinci galibiyetimiz oldu. Bir şeyler daha iyi gitmeye başladı. Oyuncularımız daha iyi anlıyorlar, daha iyi yansıtıyorlar. Taraftarımız daha çok inanmaya başladı. Maçlara geliyorlar, coşku veriyorlar. Bursa futbol şehri, kazanmak burada çok daha keyifli. Antalyaspor iyi bir takım. Ligin üst sıralarında, sezon başladığından beri çıkış halinde. Kaliteli oyuncuları var ve iyi yönetiliyor. Bizde hazırlanıyoruz. Kaliteli oyuncularıyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Arkadaşlarımız da istekli çalışıyorlar. Havalar da soğudu, çalışmamız hızlandı. Taraftarımızın desteğiyle iyi ve keyifli futbol oynayarak üst üste üçüncü galibiyetimizi almak istiyoruz. Bunu kalan son 2 haftaya da yaymak ana düşüncemiz" dedi.

"STANCU, SAKHO VE SHEHU’YU İLK YARI KULLANAMAYACAĞIZ"

Stancu, Sakho ve Shehu’nun durumu ile ilgili konuşan deneyimli teknik adam, "Onları ilk yarı sonuna kadar kullanamayacağız. Ama ikinci yarı için bakacağız. Oyuncularla ilgili bazı değişimler de olacak. Bu bir iş, verime ve oyuncunun düşüncelerine, kulübün bütçesine bakıyoruz, bir planlama yapıyoruz ve bu planlamanın en doğru olması için de elimizden gelen her şeyi düşünüyoruz. Tabi ki takıma katkısı olmayan bazı arkadaşlarımız gidecek, katkısı olanlarla devam edecek. Değişime gideceğiz" diye konuştu.

“ALTYAPIDAN BİRKAÇ OYUNCUYU DEVRE ARASI KAMPINA GÖTÜRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Altyapıdan A takıma oyuncuların geleceğini belirten Aybaba, şunları söyledi:

"Bir, iki tane arkadaşımız var takip ediyoruz. Onlarla diyalog halindeyiz, konuşuyoruz. Takımdaki ihtiyaç olan mevkilere ve aşağıdaki oyuncuların performansını geliştirmek adına birkaç tane oyuncuyu da devre arası kampına götürmeyi düşünüyoruz."

"YENİ BİR TAKIM OLUŞTU"

Takımın ilk 7 ve son 7 haftadaki performansı ile alakalı sorulan soruya ise Aybaba, şu yanıtı verdi:

"17 tane yeni oyuncumuz var. Daha yemek yerken bile biliyorsunuz insan nereye oturacağını bilmiyor. Ancak 15-20 gün sonra adapte olunuyor. Arkadaşlarımızın hepsi bir yerlerden geldi, yeni bir takım oluştu. Oyuncuların üzerinde bir sürü olumsuzluklar var. Böyle bir futbol şehrine gelmiş bir şeyleri toparlamaya çalışıyor. Toparlamaya çalışma adı bile burada zor biliyorsunuz. Onun için bunları normal karşılamak lazım. Oyuncularımızın bazıları yeni adapte olmaya başladı, bazıları yeni nerede olduğunun farkına varmaya başladı. Genç oyuncularımız da bir şeyleri atlatmaya çalışıyor. Kolay değil arada sallanıyorlar doğal olarak. Daha oyuncu kalite ve kriterleri yerine oturmadı. O yüzden bence geliştikçe süre uzadıkça bir şeyler de doğru gittikçe tabii ki daha da gelişeceğiz."

"BÖYLE BİR FUTBOL ŞEHRİNDE OLMAK KEYİFLİ”

Bursa’da insanların futbol ile yaşadığını anlatan Aybaba, "Yaşadığınızda da olumsuzluklar nereye gider diye düşünüyorsunuz, olumlu bir şey olduğunda da nereye kadar çıkar diye düşünüyorsunuz. Normal karşılıyorum. Böyle bir futbol şehrinde olmak keyifli bence. Keşke hep futbol konuşulsa, bundan mutluyum, şikayetim yok. Oyuncularımın da bundan şikayeti yok. Tabi biz de kazandıkça bakıyoruz acaba neyi geliştirirsek nerede olabiliriz, nasıl bitirebiliriz diye. Biz de bunları düşünüyoruz” açıklamasını yaptı.

Bir takım olduklarını vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Dün altyapıya gittim, Çağatay altyapıya büyük bir televizyon almış, inanılmaz duygulandım. Salonda Çağatay’ın televizyonu olacak dediler. Takım olma özelliği ile ilgili bana göre çok önemli örneklerden birisi, aferin" şeklinde konuştu.

ANTALYASPOR MAÇI HAZIRLIKLARI

Yeşil-beyazlılar, sabah saatlerinde yaptığı antrenmanla pazar günü Antalyaspor ile sahasında karşılaşacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Yağmur altında gerçekleşen antrenman ısınma hareketleri ile başladı. Basına kapalı olan bölümde ise, taktik antrenmanı gerçekleştirildi.

İdmana sakatlıkları bulunan Abdullahi Shehu, Furkan Soyalp, Diafra Sakho ve Ataberk Dadakdeniz katılmadı.

Kaynak: iha