Perfüzyonistler Derneği 2. Sempozyumu için Antalya'da bulunan Prof. Dr. Bingür Sönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yanal'ın çok genç olması nedeniyle stent uygulamasının tercih edildiğini söyledi.

Stent uygulamasından 6 ay sonra rutin olarak anjiyo yapıldığını anlatan Sönmez, "Ortada hiç anormallik yok. Genç ve aktif yaşamda olması ve stent uygulamasına çok uygun bir damar yapısı olması nedeniyle aile ve kardiyologlarla stent yapmaya karar verdik. Tıbbi olarak tamamen doğru bir karardır. stent konulduktan 48 saat sonra çok önemli bir maça çıktı. Nasıl başarılı stentler uygulanmış olduğunu da gördünüz. Stent koyduğumuz her hastamıza, 6 ay sonra kontrol anjiyosu yapıyoruz. Bu anjiyoda durum değerlendirmesi yapıyoruz. Bazen bir kaç stentin içine tekrar balon yapmak söz konusu olabilir. Ama Ersun Yanal'ın stentleri çok başarılı oldu. Mayıs ayından sonra ekstra bir tedavi gerekeceğine ihtimal vermiyorum." diye konuştu.

Sönmez, Yanal'a konulan stent sayısından çok, stentin iki ana damara uygulanmış olmasının daha önemli olduğunu kaydetti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'a 8 Kasım'daki operasyonla stent takılmış, 9 Kasım'da taburcu olan Yanal, takımın başında antrenmana çıkmıştı. Yanal ayrıca bu operasyondan 2 sonra Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde de takımının başında yer almıştı.

Editör: TE Bilişim