Yunusemre Belediyespor, Türkiye ikincisi oldu: Kupalar Ferdi Zeyrek'e armağan edildi
Manisa'yı temsil eden Yunusemre Belediyespor Halk Oyunları Ekibi, Şanlıurfa'da düzenlenen Türkiye Halk Oyunları Finalleri'nde büyük bir başarıya imza attı. Düzenlemeli dalda yarışan ekip, Türkiye ikincisi olarak 15 yıllık bir hasretin ardından Manisa'ya önemli bir derece getirdi. 12 ekibin katıldığı finallerde gösterdikleri performansla beğeni toplayan sporcular, büyük bir gurur yaşadılar.
Türkiye ikincisi olan ekip, kazandıkları kupa ve madalyaları, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'e armağan etti. "Seni unutmayacağız, Manisa'nın Efe'si" yazılı pankartla kortej yürüyüşüne katılan sporcular ve antrenörler, Şanlıurfa halkına duygusal anlar yaşattı. Ayrıca, halk oyunları ekibi, Manisa'nın tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla halka mesir macunu dağıttı.
Yunusemre Belediyespor Başkanı Bülent Kanik, ekibi tebrik ederek, "Manisa'nın Efe'si Ferdi Başkan'ımızı asla unutmayacağız" dedi. Kanik, 15 yıldır Türkiye derecesi elde edilemediğini belirterek, bu başarının yıllar süren hasrete son verdiğini vurguladı. Ferdi Zeyrek'in vefatının ekibi derinden etkilediğini dile getiren Kanik, halk oyunları branşında da gurur verici başarılara imza atmayı hedeflediklerini belirtti. Başkan, desteklerinden dolayı Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban'a, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Gürtunca'ya ve sporcu ailelerine teşekkür etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.