Filistin kökenli Hadid kardeşler, İsrail'in Gazze'de devam eden askeri saldırısı sırasında Filistin'e destek veren oldukça açık bir duruş sergiledi.İki kardeş İsrail hükümetini eleştirdiği için ölüm tehditleri aldıklarını sosyal medya hesabından açıkladı.

Raporlar, Hadidlerin kendilerini korumak için telefon numaralarını değiştirmek zorunda kaldıklarını iddia ediyor. 

Gigi'nin Filistin yanlısı sosyal medya paylaşımları İsrailli hayranlarından sert tepki aldı. Hamas'ın 7 Ekim'de Güney İsrail'e düzenlediği saldırının ardından, uzun süredir devam eden çatışmalarda hayatını kaybeden Filistinli ve Yahudiler için taziyelerini dile getirdi. "Filistin mücadelesi ve işgal altındaki yaşam konusunda derin bir empati duyuyorum ve kalp kırıklığı yaşıyorum; bu, her gün taşıdığım bir sorumluluktur" dedi.

28 yaşındaki model, "Filistinliler için umutlarım ve hayallerim olsa da bunların hiçbiri bir Yahudi'nin zararını içermiyor." Hamas'ın saldırısını kınayan Gigi, bu tür terör eylemlerinin Filistin direnişinin Yahudi karşıtı olarak yanlış tanımlanmasına yol açtığını açıkladı. Daha sonraki bir Instagram Hikayesinde, Siyonizm karşıtlığını Yahudi karşıtlığına eşitleyen eleştirmenlerin yalanlarını çürüten bir alıntı paylaştı.

“İsrail hükümetinin Filistinlilere yönelik muamelesinde Yahudiliğe dair hiçbir şey yok. İsrail hükümetini kınamak antisemitik değildir ve Filistinlileri desteklemek Hamas'ı desteklemek değildir" yazısında İsrail hükümetinin tepkisine yol açtı. 

Editör: Habererk Com