TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın sunduğu 5. Boyut programına konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Eren Erdem, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu gece istifa edeceğini iddia etti.

Merdan Yanardağ’ın sunduğu 5. Boyut’un bu haftaki konukları; Gazeteci Fikret Bila, Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk, Siyasi Analist Eren Erdem, Gazeteci Mehmet Tezkan ve TELE1 Washington Temsilcisi Yılmaz Polat oldu.

TELE1 ekranlarına konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Eren Erdem, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu gece istifa edeceğini iddia etti.

CHP’li Erdem şöyle konuştu;

“Mafyayla bu ülkede son 10 yılda neler oldu? Çok kısaca 3 cümle söyleyeceğim. Bu ülkede AKP iktidara anladığım kadarıyla hiçbir legal legal unsurla iş birliği yapamıyor. AKP bir dönem terör örgütleriyle bir dönem tarikatlarla anladığım kademe son dönemde mafyayla ortak olmuş. Türkiye’nin kaderi bu değil. Bu ülke bu yakışmıyor. Bunun değişmesi lazım. Bir şey söyleyeyim. Etik olarak yapılması gerekenler var. Süleyman Soylu istifası yetmez. Ne münasebet Süleyman Soylu ile bitecek iş midir bu? Bu bakın görmüyor musunuz Marina’ya mafya çökecekmiş Mehmet Ağar kuruyormuş. Derinler varmış devlet içerisinde. Birileri ayrıcalıklı bir imkanlara erişmişler, bunların tamamının soruşturulması lazım. Elbette ki iddiaların odağındaki bakanların da istifa etmesi gerekir. Bir iddiaya göre bir kulis bilgisi paylaşayım. Gecenin ilerleyen saatlerinde Süleyman Soylu’nun istifa metni paylaşacağı yönünde bir iddia duydum. Bir arkadaşım tarafından yani böyle itimat ettiğim bir siyasetçiler böyle bir iddia oldu. Ankara da konuşulduğu yönünde bir mesaj geldi. Orada bir iddia olarak paylaşayım olabilir. Bu akşam ama bu yeterli midir değildir”