Türkiye'ye göç eden milyonlarca Suriyeli sığınmacı ile konut alarak Türk vatandaşlığı edinen Suriyeliler, Türkiye'de "sessiz istila" olarak yorumlanmış ve sığınmacı tehdidi vurgulanmıştı. Türkiye'de vatandaşlık alarak seçimlerde ülkenin geleceğinde rol oynayacak Suriyelilere tepkiler sürerken, Suriyeli din adamının verdiği fetva da gündeme bomba gibi düştü.

Twitter'da bir kullanıcı, Suriyeli din adamı Muhammed Kerim Racih'in Türkiye'de Suriyelilere Erdoğan'a oy vermeleri yönünde fetva verdiğini ortaya çıkardı. Besmele ile başlayan ve Racih'in kendi fotoğrafı ile Erdoğan'ın bulunduğu Arapça fetva metninin etiketlendiği paylaşımda, "Türkiye'de ikamet eden ünlü Suriyeli din adamı Muhammed Kerim Racih, TC vatandaşlığını kazanan Suriyeli seçmenlerinin seçimlerde Erdoğan’a oy vermenin bir dini görev olduğuna dair fetva verdi" ifadelerine yer verildi.

Paylaşımda Suriyelilerin oy kullanmalarına tepkiler yükselirken, "Devlet içinde devlet olmuşlar, bir de fetva veriyorlar" şeklinde yorumlar yapıldı.

Editör: Yadigar Hanım