Şanlıurfa'da, Atatürk büstüne çıkan ve ayak ayak üstüne atarak fotoğraf çektiren Suriyeli sosyal medyada büyük tepki topladı. Olayın basına yansıması üzerine Suriyeli genç gözaltına alındı.

Olay Şanlıurfa'da meydana geldi. Haliliye ilçesi Topçu Meydanı'nda bulunan Atatürk heykelinin üzerine çıkan Suriyeli M.E. (13), vatandaşların tepkisine neden olurken, M.E. ayak ayak üstüne atarak fotoğraf çektirmeye devam etti. Çevredekiler olayı Cumhuriyet'in kurucusu Atatürk'e yönelik olarak yapılan büyük bir saygısızlık olarak değerlendirirken, polis ekiplerine haber verildi.

Suriyeli genç, emniyet güçleri tarafından gözaaltına alınarak, Çocuk Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi.

Şanlıurfa Valiliği olayın ardından yaptığı açıklamada, "02.07.2023 tarihinde bir haber ajansından ve bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan 'Suriyeli gençten haddini aşan eylem: Ata’ya saygısızlık' başlıklı haber uyarınca aşağıdaki hususların kamuoyu ile paylaşılması gerektiği anlaşılmıştır. Olayın şüphelisi Suriye uyruklu M.E. (13) güvenlik güçlerimizce yakalanmış olup, gerekli işlemler için Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Konu, tüm birimlerimizce hassasiyetle ve yakından takip edilmektedir. İlimizde bu ve benzeri provokatif eylemlere kesinlikle müsaade edilmeyecektir" ifadelerine yer verdi.

Haliliye İlçesi'ndeki Topçu Meydanı'nda bulunan Atatürk heykeli, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin sembolü olarak toplumda büyük bir öneme sahip. 

Editör: Yadigar Hanım