Kilis Nüfus Müdürlüğü'nde  İkametgah, oturum ve nakdi yardım almak için gelen yüzlerce Suriyeli, sabaha karşı müdürlük önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Ancak, bu kalabalık Türk vatandaşlarının işlerini yapmalarını da engelledi.

Türk vatandaşları, işlerini yapabilmek için gelen Nüfus Müdürlüğü'nde yoğun izdiham nedeniyle işlerini halledemeden geri dönmek zorunda kaldılar. Müdürlük kapıları açıldığında, önlerinde uzun kuyruklar oluşturan Suriyelilerin yoğunluğu, Türk vatandaşlarının işlerini zamanında halletmelerine imkân tanımadı.

Suriyeliler, bu durumdan şikayetçi olarak, sabahın erken saatlerinde gelmelerine rağmen işlerini halledememekten dolayı sitem ettiler. Sabah 4'te gelerek kuyruğa giren Suriyeliler, kapıların kapalı olması nedeniyle bekleme sürelerinin arttığını ve işlerini halledememekten dolayı mağdur olduklarını dile getirdiler.

Bu durum, her ne kadadar Suriyeliler memnun olmasa da "emekliye gelince para bulamayıp, 'ekonomi çöker' diyenler" söyleminin altını çizerek, Suriyelilere sağlanan avantajların yerel nüfusun beklentilerini ve ihtiyaçlarını nasıl etkilediği konusunda tartışmalara yol açtı.

Sinek ısırığı kaşınmasına iyi gelecek öneriler! Sinek ısırığı kaşınmasına iyi gelecek öneriler!

Kilisa

Editör: Habererk Com