Ümraniye Belediyesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşları ''İyilik soğuk geçirmez'' başlığıyla hazırlıklarını tamamladığı insani yardım kampanyası kapsamında Suriye’nin İdlib bölgesine 15 insani yardım TIR'ı gönderdi.

Ümraniye Belediyesi ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Hekimbaşı Sosyal Tesislerinde törenle dualar eşliğinde uğurlan TIR'ların içerisinde gıda maddeleri, hijyen paketleri, battaniye, mont, yakacak maddeler ve temel ihtiyaç malzemeleri bulunduğu belirtildi. 

Programam, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, "Yardım deyince Türkiye'miz, tarihten gelen bir silsileyle baktığımızda son Osmanlı coğrafyasında dünyaya neler yapıldığını tarih yazma eserlerde hepsi görünüyor. Cumhuriyet tarihine de baktığımız zaman son 20 yılda Türkiye'nin hem içeride hem dışarıda mazlum insanlara, mazlum coğrafyalara alini nasıl uzattığını hep beraber şahit oluyoruz. Biz yine yapacağız, bütçemize dokunsa da yapacağız, dokunmasa da yapacağız inşallah. Ben bu sebeple İHH Ümraniye temsilciliğimizi kutluyorum. Geçen sene de olduğu gibi bu sene de İHH temsilciliğimiz Ümraniye'mizde hayır sahipleriyle birlikte organize etmişler" ifadelerini kullandı. 

Editör: İlayda Şimşek