İYİ PARTİ’nin kuruluşu ile paniğe kapılan MHP’nin Balgat Yönetimi, çeşitli siyasi manevralar peşine düştüler.

Yıllardır AKP iktidarlarını en zor anında kurtaran Balgat yönetimi, 16 Nisan kirli referandumunda iyot gibi açığa çıktılar. 20 yıldır Ülkücüleri uyutan Balgat yönetimi Referandum sürecinde gerçek niyetlerini ortaya çıkarmış oldular ve Ülkücüleri bir daha hayal kırıklığına uğrattılar.

Neymiş efendim; 15 Temmuz kalkışması ile devletimizin bakası tehlikeye girmişmiş..! Halbuki Türkiye 34 yıldır PKK çapulcularının saldırısı ile zaten beka sorunu yaşıyordu. Daha önce de yazdık. Aslında devletin beka sorunu yoktur. Devlet Bahçeli’nin koltuğunun beka sorunu vardır. Bunun dışında söylenecek her söz laf-ı güzaftır. Şehir efsanesidir.

Tosya’dan Gemerek’ten mahkemeler ayarlayarak sarayın desteğini de arkasına alarak koltuğunu kurtardı. Bu bir başarı mıdır? Evet bir başarıdır. Bize göre ters gelse de koltuğunu koruma uğruna verdiği mücadelenin sonunda, koltuğunu koruduğuna göre başarıdır.

Eee Sarayın verdiği bu destek karşılıksız kalamazdı elbette. AKP’lilerin dahi unuttuğu ve rafa kaldırdıkları Başkanlık sistemini ortaya atarak yeni bir süreç başattı. Uzatmayalım Başkanlık referandumunda aslında HAYIR’ların fazla çıktığını sağır ve kör sultan bile duydu ve biliyor ama YSK’nın devreye girerek Hayırları Evet’e çevirecekleri hesaba katılmamıştı. İmzasız ve mühürsüz oy pusulaları işleme konularak kıl payı da olsa kirli referandum sonucu ‘EVET’ lehinde tecelli etmiş oldu.

16 Nisan kirli referandum sonucuna göre yasa gereği 6 ay içinde ‘Uyum Yasaları’nın çıkarılması gerekirken 10 ay geçmesine rağmen uyum yasaları henüz ele alınmamıştır. AKP iktidarının 3 aylığına ilan ettiği OHAL uygulaması ise 18 aydır devam ediyor ve tekrar uzatılması yönünde Bakanlar Kurulunda tavsiye kararı alınmıştır. Ne zaman kaldırılacağı ise henüz bilinmemektedir.

İYİ PARTİ’nin neden ve nasıl kurulduğunu burada tekrar anlatacak değilim. Ancak İYİ PARTİ’nin kurulması ile MHP’nin Türkiye çapında teşkilatlarında toplu istifalar dönemi de başladı. Bu istifalar nedeniyle MHP artık beka sorunu değil de baraj sorunu yaşamaya başladı. Bu durum karşısında panik havası yaşayan MHP’nin Balgat Yönetimi çeşitli atraksiyonlara başvurmaya başladılar. İYİ PARTİ’nin ısrarla kurulmasını isteyen Bahçeli bu defa İYİ PARTİ’yi itibarsızlaştırma yarışına girdi. İYİ PARTİ’nin kısaltılmış ismi olmamasına rağmen İP diye kısaltmaya çalıştı. Tutmayınca yardımcılarını devreye sokarak her gün yandaş gazete ve televizyonlarda İYİ PARTİ hakkında menfi propagandalar yaptırdı. Oda tutmadı. Gün geçtikçe MHP’nin barajda değil çok daha altında kalacağı bağımsız anket şirketleri tarafından ortaya konuluca panik havası daha da şiddetlendi.

Bu kötü gidişi kendi lehine çevirmenin yollarını arayan Bahçeli ve şürekası, AKP’nin istememesine rağmen AKP ile MHP’nin ittifak kurması gerektiğini dillendirmeye başladılar. AKP cenahı bu tür açıklamalara karşı kayıtsız kalmayı tercih ettiler. Ancak Bahçeli’nin ısrarla son günlerde biz MHP olarak 2019 seçimlerinde aday göstermeyeceğiz. MHP olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğiz dedi. Bahçeli her zaman yaptığı gibi MYK veya Divan da alınmış bir karar olmamasına rağmen karar alınmış gibi açıklama yaptı.

Kısa bir sessizliğin ardından AKP Genel Başkanı, Bahçeli’nin bu açık çeki karşısında çok daha fazla kayıtsız kalmadı ve Bahçeli’yi Saraya davet etti. Bir gün sonra davet gerçekleşti ve 35 dakikada görüşme sona erdi. Görüşmenin kısa sürmesinin nedeni ise; Devlet Bahçeli zaten baştan teslimiyeti kabul atiği için konuşacak çok fazla bir şey de yoktu.Sonuçta; Saraya ram olmuş bir bahçeli ve desteğinden dolayı mutlu olan bir AKP Genel Başkanı!

SEVGİLİ ÜLKÜDAŞLARIM. DEVLET BAHÇELİ’NİN BU TELAŞ İÇİNDE ERKEN OLARAK İTTİFAK AÇIKLAMASI ASLINDA ÇOK TA İYİ OLDU. NEDEN DERSENİZ, MHP’DE AZ SAYIDA DA OLSA KALAN ÜLKÜDAŞLARIMIZIN ARTIK GERÇEKLERİ GÖRMELERİ AÇISINDA ÇOK İYİ OLDU. BAZI ÜLKÜDAŞLARIMIZIN KAFASINDA ACABALAR VARDI! GENEL BAŞKANIN BİR BİLDİĞİ VARDIR DİYE ENDİŞEYLE BEKLEYEN ÜLKÜDAŞLARIMIZ VARDI. VEYA HER ŞEYE RAĞMEN MHP’NİN BU İÇİNE DÜŞTÜĞÜ BUNALIMDAN ÇIKACAĞINI DÜŞÜNEN ÜLKÜDAŞLARIMIZ VARDI.

YILLARDIR BİZ ÜLKÜCÜLERİ AKP’YE KARŞI ŞARTLANDIRAN DEVLET BAHÇELİ BİR KOLTUK UĞRUNA NELER YAPABİLDİĞİNİ ARTIK ÜLKÜDAŞLARIMIZ GÖRMEYE BAŞLADILAR. MHP’Yİ BİTİRME NOKTASINA GETİRDİLER. SİZ BAKMAYIN BİZİM BARAJ SORUNUMUZ YOK DEMELERİNE! ŞU ANDA MHP’NİN OY ORANI YÜZDE 5 DÜZEYİNDEDİR. BU İTTİFAK AÇIKLAMASINDAN SONRA DAHA DA DÜŞECEĞİNİ TAHMİN EDİYORUZ. ÇÜNKÜ; BU İTTİFAK AÇIKLAMASINA KADAR HALA BAHÇELİ’Yİ SAVUNAN ÜLKÜDAŞLARIMIZIN SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTIKLARI YAZILARI OKUYUNCA BİRÇOK ÜLKÜDAŞIMIZIN GERÇEKLERİ GÖRDÜLERİNE ŞAHİT OLUYORUZ. ŞU ANDA BAHÇELİ VE ŞÜREKASINI SAVUNAN VAR İSE ONLAR DA KOLTUKLARI UĞRUNA KERHEN SAVUNMAKTADIRLAR VEYA BAHÇELİ’NİN TEBA’LARIDIRLAR.

TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ…!

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE, VE DİYEBİLENE