İSTANBUL, (DHA) - Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İstanbul'un farklı ilçelerindeki taksi duraklarının başkanları ve taksicilerle sahurda bir araya geldi. Taksicilerin İstanbul'un gerçek dostları olduğunu ifade eden Kartoğlu, “Sizler bu şehrin emin insanlarısınız. Bu yüzden sizler, bizim için kıymetlisiniz" dedi.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, 'Taksicilerle Gönül Sofrası Sahur Buluşmaları'nda İstanbul'un taksicilerini ağırladı. Sahur programına İstanbul'un farklı ilçelerindeki taksi duraklarının başkanları ve taksiciler katıldı. 

“GÖNÜL KÖPRÜSÜNÜ BİR ADIM ÖTEYE TAŞIMAK İSTEDİK"

İstanbul'un dört bir yanından taksicilerle gönül sofrasında buluşmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Kartoğlu, “Radyo Başakşehir'in cuma klasiği haline gelen Duraklar Yarışıyor programıyla kurduğumuz gönül köprüsünü bir adım öteye taşımak istedik. Bugüne kadar hep bizler, sizlere konuk olduk. Bugün de biz, sizleri ağırlamak istedik. Bu vesileyle misafirperverliğiniz ve gösterdiğiniz yakınlıktan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.ö diye konuştu.

“TAKSİCİLER, ŞEHRİN EMİN İNSANLARI"

Taksicilerin İstanbul'un gerçek dostları olduğunu vurgulayan Kartoğlu, “Sizler bu şehrin emin insanlarısınız. Yeri geldiğinde bizler, yeri geldiğinde çocuklarımız, yeri geldiğinde kadınlarımız, sizlerin misafiri oluyoruz taksilerinizde. İşimize, okulumuza, hastaneye veya sevdiklerimize ulaştırıyorsunuz bizleri. Bu yüzden sizler, bizim için kıymetlisiniz" dedi. 


TAKSİCİLERDEN DEPREM BÖLGESİNE DESTEK

Kartoğlu, “Buradan birçok arkadaşımız da Adıyaman'a gitmiş. Depremzede kardeşlerimizin oradaki yaralarını sarmak için. Buradan teşekkür ediyoruz. Taksici esnafının maşallahı var. Her yerde. Depremzede kardeşlerimizi bile unutmamışsınız. Ben biliyorum ki orada da yaraları saracak. Orada da elinden gelen tüm gayretleri sarf edeceksiniz. Çünkü taksici esnafımız, vatanını sever, milletini sever, bayrağını sever. Tabii aynı zamanda Başakşehir Belediyesi de orada depremzede kardeşlerinin yanında. Şu anda çok yoğun bir şekilde konteyner kentler kuruluyor. Elhamdülillah çoğunu bitirdik. Hızlıca o kardeşlerimizi de oralara taşıyacağız asrın felaketini yaşadık" diye konuştu. 

“BİZİ YALNIZ BIRAKMADINIZ"
Kartoğlu'nun hiçbir zaman kendilerini yalnız bırakmadıklarını dile getiren İstanbul Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Deniz Dündar ise “Sayın başkanım size çok teşekkür ediyoruz. Öncelikle bütün ilçe belediyelerimizden sizin yapmış olduğunuz çalışmaları ilçe belediyelerimizin, ilçe belediye başkanlarımızdan yapmasını buradan talep ediyorum. Çeşitli ilçelerden gelen arkadaşlarımız, çeşitli belediye başkanlarını tanıyan arkadaşlarımız da var. Cenazemizde bizi yalnız bırakmadınız. Batıl kalan duraklarımızda dayanışmayı arttırdınız. Şoförlerimizin sosyalleşmesine özen gösterdiniz. Onur kardeşimizin ve kıymetli ekibinizin sayesinde bu insanlar bir cuma akşamı da olsa, iki saatte olsa bir sosyalleşme imkanı, birbirlerini tanıma imkanı buldular" ifadelerini kullandı.

“YENİDEN SOSYALLEŞME İMKANI BULDUK"

Yeniden sosyalleşme imkanı bulduklarını belirten Dündar, “Allah sizden binlerce kez razı olsun. Rabbim bunu bütün belediyelere nasip etsin sayın başkanım. Size gerçekten önce şahsım adına, ardından derneğim adına, ardından taksi camiası adına çok çok teşekkür ediyorum. Buraya çok uzaktan gelen arkadaşlarım var. Anadolu Yakası'ndan, Esenyurt'tan, Beylikdüzü'nden, Bahçeşehir'den, Anadolu Yakası'nın çok çok uzaklarından gelenler de var. Hepsinin ayaklarına sağlık. Bizleri burada yalnız bırakmadılar. Tekrar bir sosyalleşme imkanımız oldu" dedi. 

Kaynak: dha