Objectif21 Genel başkanı Fransa’da ikamet eden Tahsin Tek sosyal medya hesabından Sogomon Telliyran’ın bir heykelinin dikileceğini paylaştı.

“Fransa gibi insan haklarına önem ve değer veren bir ülkenin bir teröristin ve katilin heykelini dikmek ne kazandıracak, bu eylemle neye hizmet ettiğini çok merak ediyoruz Türk asıllı Fransız vatandaşları olarak” diye soran Tek’in açıklamaları şöyle:

“Marsilya’da, Hürriyet kahramanımız Talat Paşa’nın katili terörist, Sogomon Telliyran’ın bir heykelini dikiyorlar.

Ankara’nın diğer yarısı Altınok’un oğlu ve gelininmiş! Ankara’nın diğer yarısı Altınok’un oğlu ve gelininmiş!

BİR TALÂT GİDER, BİN TALÂT YETİŞİR”

Özellikle Talat Paşa, çok net ve kararlı bir şekilde Anadolu’da Mustafa Kemal Paşa liderliğindeki mücadelenin başarıya ulaşması için elinden gelen tüm çabayı gösteriyor. “Eğer kendilerine bir görev verilirse de, o görevi yapmaya hazır olduklarını her fırsatta Paşa’ya bildiriyor. O, gel demedikçe, Anadolu’ya gitmeyecek kadar da Kemal Paşanın otoritesine saygılıdır.

Ermeni örgütleri; 100 yıl önce, 800 yıl aralarında hiçbir sorun olmadan barış içinde yaşadıkları Türkleri, emperyalistlerle işbirliği yaparak arkadan vurmaya kalkarak, kendi halkının yaşadığı felaketin baş sorumluları oldular.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm haberini duyduğunda gözyaşlarını tutamadığı ve “Vatan büyük bir evladını, inkilap büyük bir teşkilatçısını kaybetti” dediği Talat Paşa’nın büyüklüğüne böyle bir vahşet heykeli toz bile kondurulamaz. Fransa gibi insan haklarına önem ve değer veren bir ülkenin bir teröristin ve katilin heykelini dikmek ne kazandıracak, bu eylemle neye hizmet ettiğini çok merak ediyoruz Türk asıllı Fransız vatandaşları olarak”

Tahsin Tek Tweet

Editör: Habererk Haber Merkezi