“Bunlara kalsa 16 yılda AKP nin yaptığı dev eserleri balyozla yıkacaklar” demiş

Kim ?

Türkiye Cumhuriyetinin Sayın Son Başbakan’ı. (Tekrar parlementer sisteme dönmeden evvelki son)

Devletin, Milletin olan kamu mallarını ortak değerlerimizdir.

Onlara zarar vermek hiçbir Türk’ün aklının ucundan geçmez. Aksine keşke devlet mallarını daha çok sahiplenebilmemize katkı sağlayacak kamu spotları yapılsa.

***

Bakın Sayın Başbakan, kimse size bu ülkeye eserler kazandırmadınız demiyor. 16 yıl mührün sahibi olup ta, ardında hizmetleri bulunmayan bir iktidar eşyanın tabiatına aykırıdır zaten.

Sorun ne yaptığınızda değil.

Nasıl yaptığınızda...

2003’ten bugüne :

Telekom, Petkim, Tüpraş, Tekel, Seka, Limanlar, Çimento Fabrikaları, Maden İşletmeleri, Emekli Sandığı Otelleri, Elektrik Dağıtım Şirketleri, Termik Santraller en son olarak ta Şeker Fabrikaları gibi Cumhuriyetimizin ürettiği nice katmadeğeri sattınız.

130 milyar usd olarak devraldığınız dış borcumuzu 450 milyar usd seviyelerine çıkardınız.

Yani bırakın üretmeyi, hem var olanı sattınız, hem de borcumuzu katladınız.

Eskiden devletimiz köprüsünü, tünelini kendi yapıyorken şimdi “Geçiş Garantili” projelerle, bu işlerin normal maliyetin iki katından fazlasının cebimizden çıkmasına sebep oluyorsunuz.

Hastane yapıyorsunuz “hasta garantili”. Hadi hastalanmadık ne olacak ?

Evet ihracat rakamlarımızı yükselttiniz. Ama toplamın %3 ü seviyesinde olan Yüksek Teknoloji Gerektiren Ürün ihracatımızı bir türlü yükseltemediniz ve bizi montaja, tekstile, Allah’ın bize lütfu olan madenlerimize ve tarım ürünlerine sıkıştırıp bıraktınız.

16 yılda kaç tane dünya çapında Türk Markası yarattınız ?

Dur bi düşüneyiiiim, sıfır.

Yerli uçak göklerde dediniz göremedik, yerli otomobil yollarda olacak dediniz binemedik.

Devlet Kurumları büyük bir kira yükünün altında, Ankara’da bir yer yapalım, Bakanlıkları kiradan kurtaralım dediniz, sonradan fikir değiştirip orayı Saraya çevirdiniz, aynı kiraları ödemeye devam ettiniz.

Devlette israf var, makam arabalarını azaltacağız dediniz. Hem artırdınız, hem lüksleştirdiniz. Kendinizi savunmak için de “Ne var canım çerez parası” dediniz.

16 yıldır bu ülkeyi babasından kalan itibarla borç bulabilen, miras kalan malı mülkü satan, kendinin olmayan parasıyla varlık içinde yaşayan ama yarınını düşünmeyen bir mirasyedi gibi yönettiniz.

Ve denizi bitirdiniz.

Bu ülkenin “üretime” dayalı bir ekonomiye, bilime dayalı bir eğitim sistemine, şiddetli bir tasarrufa, markalaşmaya, yerli yüksek teknoloji ürünlerine, vatandaşının kayıtsız şartsız güveneceği adalet kurumlarına kısacası çok çalışmaya, çok üretmeye, acilen normalleşmeye ihtiyacı var.

TAMAM mı ?