Sevgili Okuyucularım. Yakın bir zaman içinde yeni bir parti kuruluyor. An itibariyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Web sitesinden aldığım bilgiye göre en son kurulan parti Osmanlı Partisi. 88. Siyasi parti olarak kurulan Osmanlı Partisi 31.08.2016 tarihinde kuruluyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi kurulduktan sonra (18.08.2001) bugüne kadar toplam 70 adet siyasi parti kuruluyor. Ancak bunca parti kurulmasına rağmen kamuoyunda yüzde doksanının esamisi bile okunmuyor. Bu 70 partiden hiç biri Meral Akşener’in liderliğinde kurulmakta olan yeni parti kadar kamuoyunu meşgul etmemişti.

Daha kurulma aşamasında olan Yeni Parti o kadar güçlü geliyor ki, sadece iktidarı değil muhalefet partilerini de telaşlandırmış gözüküyor. Hele MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli her konuşmasında Meral Akşener’e bir buçuk yıldır parti kurduruyordu. Sarayı da arkasına alarak uyduruk mahkeme kararlarıyla ve katakulli ile legal halde yapılan MHP Tüzük değişikliğini geçersiz saydırdı. Kendisine muhalif olan herkesi partiden ihraç etti.

MHP’de siyaset yapma imkanı ve fırsatı tanınmayan başta Meral Akşener olmak üzere Ümit Özdağ ve son anda katılan Koray Aydın’la birlikte yeni bir ‘Merkez Odaklı’ bir parti kurma çalışmasına giriliyor. İşte o andan itibaren İktidar ve muhalefeti bir telaştır alıyor. Her mikrofonu eline alan Yeni Partiyi diline doluyor, atmadıkları iftira kalmıyor. Şu anda siyasi arenada adam eksiltmek veya bir kişiyi veya grubu itibarsızlaştırmak için yapılan en modern iftira “FETÖ”cü olarak suçlamaktır. Bu iftira çok basit ve bayağı belden aşağı vurma taktiği olarak ifade edilmektedir. Bu FETÖ’cü iftirası halk nezdinde karşılık bulmadığı için bu iftira bumerang etkisiyle iftirayı atanları vuracak, iftira atılanlara ise artı olarak puan hanesine yazılacaktır.

Dün akşam televizyonları zaplıyordum. Bir gecede 4 TV Kanalında birden ‘Yeni Parti’ konuşuluyor. Öyle bir ateşli tartışmalara şahit oldum ki, İktidar ve muhalefeti temsil eden konuşmacılar tekmili birden Meral Akşener’e ve yeni kurulmakta olan partiye yükleniyorlar. Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor. Akılları sıra küçümseyerek, itibarsızlaştıracaklarını zannediyorlar. Halbuki yukarıda da bahsettiğim gibi AKP kurulduğu tarihten beri kurulan 70 parti olmuş. Kaç tanesini hatırlıyorsunuz? Televizyonlarda kaçı gündem oluşturmuş? Kaç partiyi kuranlar hakkında bu kadar konuşulmuştur.

Neymiş efendim; bu kurulacak yeni parti de diğer partiler gibi kurulur ve tabela partisi olarak kalırmış. Yok efendim kurulacak yeni parti barajı bile aşamayacakmış. Yeni Partiyi FETÖ’cüler destekliyorlarmış. Daha neler neler?

Madem ki bir an için bu söylenilenleri doğru kabul etsek. Peki barajı aşamayacak bir parti için bu kadar saatlerce televizyon programları yapmaya değer mi? Hakkında hiç konuşmaya bile değmez der geçersiniz.

Ama kazın ayağı hiç te öyle gözükmüyor. Ateş bacayı sarmış. İktidar ve muhalefet partileri ve sözcülerini panik halinde olduklarını görüyoruz. Bu yalaka konuşmacılar da biliyorlar ki Yeni Parti taşları yerlerinde oynatacak. Birçoklarının rahatı ve kimyası bozulacak. O nedenle avazları çıktıkları kadar bağırıyorlar. Hamasi nutuklar çekiyorlar. Tarafı oldukları parti adına kurulacak Yeni Parti’yi küçük gösterme çabası nafile beyler. Korkunun ecele faydası yoktur. Yeni Parti Allah’ın izniyle kurulacak ve belki de Meral Akşener’in dahi hayal edemeyeceği bir oy oranıyla herkesi şaşkına çevirecektir.

Aynı konuşmaları, aynı küçük gösterme çabalarını, aynı hamasi nutukları 2001 yılında AKP kurulurken de duymuş ve dinlemiştik. O zaman da AKP’nin kurucuları bile o sonucu alabileceklerini tahmin dahi edemiyorlardı. Yeni Partiyi Meral Hanım kurmuyor. Halk istiyor. Halk zorla bu partiyi sen kuracaksın diye adeta baskı yapıyor. Bu yeni partiyi halk kurdurduğuna göre bu dip dalgasının önünde hiçbir güç duramaz. Bu siyasi rüzgar Yeni Partiyi bir yerlere taşıdığı gibi, iktidar ve mevcut muhalefeti ise bir yerlere sürükleyeceği bir gerçektir.

Tarihe Not Düşmek İstiyorum.

Bugün yeni kurulmakta olan partiyi ve kuranları yerden yere vuran o televizyon maymunları var ya, yazın bir kenara hepsi de yarın Meral Hanım’la görüşmek için birilerini aracı olarak kullanacaklardır. Bu yalakaların tekmili birden Yeni Partide yer alacaklarından adım gibi eminim. Bu geçmişte de böyle oldu. Yarın da aynen bu şekilde olacaktır. Bu arada Yeni Partiyi kuranlara bir tavsiye olacak. Bu medya maymunlarını liste halinde bir yerlere not etsinler. Yarın nasıl olsa kapılarını aşındıracaklardır. O zaman bu listeyi ve konuşmaları önlerine koymalarını tavsiye ediyorum.

Bu siyasi selin ve rüzgârın önünde kimse duramaz. Hiçbiriniz bu seli durduramayacaksınız. Öyle televizyonlara çıkarak beylik laflar ederek bu dip dalgasının hızını keseceğinizi zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Daha henüz kurucuları belli olmayan, kuruluş dilekçesi dahi verilmeyen bir partiden bu kadar neden korkuyorsunuz? Daha adı bile konulmayan Yeni Parti eğer bu kadar panik yaşatıyorsa rakiplerine, demek ki bu partinin yaratacağı dalga boyunu mutlaka tahmin ediyorlardır diye düşünüyorum.

Beyler ne yaparsanız yapın, ne söylerseniz söyleyin. Ama korkunun ecele faydasının olmayacağı gerçeğinden hareketle, artık sizlere geçmiş olsun.

YENİ PARTİ; GERÇEK DEMOKRASİ VE ADALET İÇİN, PARLAMENTER SİSTEMİ YENİDEN İNŞA ETMEK İÇİN, YIKILAN DEVLET VE KAMU DÜZENİNİN YENİDEN DÜZELTİLMESİ İÇİN, TÜRKİYE’NİN DIŞ VE İÇ GÜVENLİĞİ İÇİN GELİYOR. “HAKİMİYET KAYITSIZ VE ŞARTSIZ MİLLETİNDİR” İLKESİNİ BOZARAK HAKİMİYETİ TEK ADAMA VEREN ZİHNİYETİ YERLE BİR ETMEK VE HAKİMİYETİ TEKRAR MİLLETE İADE ETMEK İÇİN GELİYOR. KISACA TÜRKİYE’DE BOZULAN KURUMSAL YAPIYI TEKRAR İNŞAA ETMEK İÇİN GELİYOR.