İstanbul BorsaBIST 100 endeksi dün yüzde 7,37 bankacılık endeksi ise yüzde 9,20 düştü. Son saatlerde panik satışları yapılırken, Son dakikalarda bir aracı kurum yaklaşık 2 milyar liralık alım yaptı.

Yeniçağ'ın haberine göre, Yatırım Finansman aracı kurumun, ağırlıklı olarak 5 hisse senedinde 2 milyar TL değerinde alım yaptığı dikkat çekti. Seansta yüksek miktarda hisse alan bir başka alıcı ise 1,2 milyar lira ile Garanti Bankası oldu. Seansta en yoğun satıcı ise 1 milyar lira ile Ak Yatırım, 560 milyar lira ile QNB Finans ve 500 milyar ile HSBC Yatırım oldu.

EN BÜYÜK ALIM EREĞLİ DEMİR ÇELİK HİSSELERİNDE

Yatırım Finansman’ın yoğun alım yaptığı hisse senetler arasında ilk sırada EREGLI Demir Çelik hisse senedi oldu. Kurum 182 milyon liralık Ereğli aldı. Alımının yüzde 8’i bu hissede gerçekleşti.

Yatırım Finansman’ın son dakikalarda aldığı bir başka hisse ise Aselsan oldu. Aselsan’da 153 milyon liralık alım yaptı. Yatırım finansman’ın yoğun alım yaptığı senetler arasında Emlak Konut Gayri Menkul hisse senedi EKGYO oldu. Kurum bu hisse senedinden 120 milyon liralık alım yaptı.

Kurum son dakikalarda 102 milyon liralık Koç Holding ile 100 milyar liralık ENKA hissesi aldı.

Editör: Yadigar Hanım