İkinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yankıları devam ederken, bazı partiler de 28. Dönem Milletvekili seçimlerinden umduğunu bulamadı. Cumhur İttifakı'na destek veren Büyük Birlik Partisi ile Memleket ve Zafer Partileri milletvekili çıkaramadı. Seçim öncesi öne çıkan bazı isimler de Meclis'e giremedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) seçimlere Cumhur İttifakı çatısı altında kendi listesiyle girdi. Türkiye genelinde yüzde 0,99 oy alan BBP, tek bir milletvekili bile çıkaramazken, partinin genel başkanı Mustafa Destici Meclis dışında kaldı. 

Memleket Partisi seçimlere tek başına katıldı. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı adayı olduğu, ancak daha sonra çekilme kararı aldığı seçimde partinin oyları yüzde 0,93'te kaldı. Muharrem İnce de partisinin milletvekili çıkaramaması nedeniyle parlamentoya giremedi.

Seçimlere Ata İttifakı çatısı altında kendi listesiyle katılan Zafer Partisi'nin oyu da yüzde 2,25'te kaldı. Milletvekili adayı olan Zafer Partisi'nin Genel Başkanı Ümit Özdağ Meclis dışında kaldı. 

FATİH ERBAKAN MECLİS'TE

Cumhur İttifakı'na destek vererek, seçimlere ittifak çatısı altında kendi listesiyle giren Yeniden Refah Partisi (YRP), Türkiye genelinde yüzde 2,84 oy ile beş milletvekilli çıkardı. Yeniden Refah Partisi'nden genel başkan Fatih Erbakan ile birlikte 3'ü İstanbul’da her bölgeden birer tane olmak üzere Kocaeli ve Konya’dan birer milletvekili çıkardı. Fatih Erbakan İstanbul 2’nci bölgeden seçilirken, Suat Pamukçu İstanbul 1’inci bölge, Doğan Bekin İstanbul 3’üncü bölge, Mehmet Aşıla Kocaeli ve Ali Yüksel Konya'dan Meclis'e girdi. YRP, Hazine yardımı için gerekli ‘yüzde 3 oy’ şartını az farkla kaçırdı.

HÜDA PAR MECLİS'TE ÜÇ MİLLETVEKİLİ İLE TEMSİL EDİLECEK

Seçimlere Cumhur İttifakı çatısın altında AKP listelerinden giren HÜDA PAR'da 4 milletvekili adayından 3'ü Meclis'e girdi. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu seçimlere AKP İstanbul 3’üncü bölge 4’üncü sıradan, HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir AKP Gaziantep 6’ncı sıradan HÜDA PAR Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı AKP Batman 2’nci sıradan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç ise AKP Mersin 4’üncü sıradan aday gösterilmişti. AKP İstanbul 3’üncü bölgeden 14, Gaziantep’ten sekiz, Batman’dan bir, Mersin’den dört milletvekili çıkarırken, Yapıcıoğlu, Demir ve Dinç de AKP listelerinden milletvekili seçilmiş oldu.

GÖKHAN ZAN HEZİMETE UĞRADI, ÜNAL KARAMAN MECLİS'TE

İYİ Parti Hatay'da yüzde 8,09 oyla yalnızca bir milletvekili çıkarabildi. Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Hatay'daki depremzedelerin çığlığı olan İYİ Parti Hatay 2. sıra milletvekili adayı eski milli futbolcu Gökhan Zan Meclis’e giremedi. 

İYİ Parti Konya 1. sıra milletvekili adayı eski futbolcu ve teknik direktör Ünal Karaman ise Konya'dan yalnız bir milletvekili çıkaran İYİ Parti'den Meclis'e girdi.

Editör: Yadigar Hanım