İstanbul Sultangazi’de dini eğitim veren İşrak Vakfı’nda daha önce yaşanan çocuğa cinsel istismar skandalı büyüyor. 14 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu için tutuklanan vakıf müdürünün başka çocuklara da istismarda bulunduğu öğrenildi.

tv100’ün haberine göre; 14 yaşındaki çocuğa cinsel istismar davasıyla ilgili yürütülen soruşturmada 44 yaşındaki müdürün başka çocuklara da cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. İstismar skandalı savcılığın ısrarlı takibi sonucu aydınlanırken, çocuğun babası şikayetini geri çekti ve kamu davasından devam edildi. 16 Eylül 2022’de yaşanan olayda, kamera kayıtları tacizi baştan sona kaydetti, mide bulandıran tüm detaylar tek tek anlatıldı.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından vakıf, internet sitesini kapatarak sessizliğe büründü. Mağdur çocuk konuştukça iğrençlikler teker teker dökülmeye başladı.

MAĞDUR ÇOCUĞUN ANLATTIKLARI KİRLİ İLİŞKİYİ ORTAYA ÇIKARDI

Dosyaya İstanbul Barosu olarak müdahale talebinde bulunacakları ifade eden İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Sözcüsü Avukat Çağla Gül Bulut, “Biz İstanbul Barosu olarak tüm çocuk hak ihlalleriyle mücadele ediyoruz. Ve bu dosya için de müdahale talebinde bulunacağız” dedi.

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi dosyayı baştan sona incelerken, mağdur çocuğun pedagoga anlattıklarından yalnız olmadığı anlaşıldı.

Avukat Bulut, diğer mağdur çocuklar içinde harekete geçileceğini belirterek, “Pedagog raporunda da şöyle bir hususun yer aldığını gördük. Çocuk beyanında, başka çocuklara da bunların yapıldığını söylüyor” şeklinde konuştu.

Editör: Yadigar Hanım