Resmi adı Çin Cumhuriyeti olan ada devleti Tayvan'ı Çin Halk Cumhuriyeti özerk bir bölge olarak tanımamaktadır. Çin Halk Cumhuriyeti Tayvan'ı bir ülke olarak tanıyan ülkelere ambargo uygulamaktadır. Bu nedenle Tayvan, dünyada birçok ülke tarafından resmi olarak tanınmamaktadır.

Tropik ormanları, değişik coğrafyası, ulusal parkları, denizi, hayvan çeşitliliğiyle çok sayıda güzelliği barındıra ülkede temmuz-ağustos ayları turist sezonu yaşanmaktadır. Tayvan'a ait özel havayolu şirketleri, dünyanın en güvenli şirketleri arasındadır. Tayvan'da ulaşım metrolar sayesinde oldukça rahat ve ekonomiktir. Ülke konaklama konusunda hem hesaplı hem de konforlu otel seçeneklerine sahiptir. Tayvan'ın nüfusu oldukça yoğun ve kentleşmiştir.

Tayvan'da kuzeyden güneye kadar adayı aşan yüksek ve sarp dağlar, doğu kıyısına kadar uzanarak denize inmektedir. Gür ormanlarla kaplı olan bu çevrede ağaçların arasına gizlenmiş 150 bin civarında yerli yaşamaktadır. Ülkenin başkenti ve en önemli şehri olan Taipei oldukça modern ve kültürel bir şehirdir. Ülkede Ulusal Saray Müzesi, Long Shan Tapınağı, Chiang KaiShek Anit Binası, Taipei 101 gibi çok sayıda görülmesi gereken yer vardır.

Editör: TE Bilişim