Cumhurbaşkanı R T Erdoğan, Mersin’de BOZKURT işareti yaparak, konuşmuş.. ne ala! Bu hamleden fikri kabızlık yaşayanlar haricinde kimse rahatsızlık duymaz. Bir Türk Milliyetçisi olarak ben de rahatsızlık duymuyorum; nitekim devletin en tepesindeki bir ismin Bozkurt işareti yapması Cumhuriyet tarihinin ilk numunesidir. Bozkurt’un anlam ve mana adına bizde neler ifade ettiğini anlatmaya hacet yok!

Şimdi her meseleyi MHP’ye saldırı noktasına getirenlere bir bakalım. RTE, Bozkurt işareti yapıyor, bazı aklı sivriler de pekliklerini MHP’den biliyor.. el insaf kardeşim! Şu MHP size neler yaptı? Ocağınıza taş mı dikti?!. Bir kısmı gidip, farklı bir partide soluk alanların Bozkurt işaretini polemik konusu yapmalarını gayrı samimi görüyorum; kale alınmaz LAKIRDILAR.

Türkiye’de eleştiri-kritik kültürü yerleşemedi. Üslup, aklı ve sağduyu fare deliğini kaçmış gibi, ortalıklarda yok! Üzücü olan nedir, biliyor musunuz? Sözde Ülkücü ahkâmı keserek, önü sonu hesapsız hadde MHP’ye ve Devlet Bahçeli’ye saldıranların sözlerinin herkesten çok çıkması… Eleştiri yapın, siyaseti kritiğe tabi tutun eyvallah.. ancak; bu saldırganca ve densizce davranışların kime ne hayrı olacak?!. MHP’ye hakaret, nihayetinde Ülkücülere hakaret ile eşdeğerdir. Mesela İYİ Partili Ülkücü(!) söz ve üslupta dikkat etmeyi düşünmek durumunda değil mi? Her Camızın altında MHP’yi aramak nasıl bir ruh hali.. pes! Gidin kardeşim; İyi Parti’de teşkilatçılığınızı yapın işte! Bırakın gayrı MHP’nin yakasını! RTE “Bozkurt” işareti yaptı, diye MHP’yi çarmıha germeye çalışmayın; bu iş ancak tatlı su kurnazlığıdır ve kimseye fayda sağlamaz!

İYİ PARTİ NE YAPAR?

İttifak işi mecburiyet hasıl ediyor; çünkü yeni nizamda partiler iş birliği mecburiyetinde… Merak konusu ise İyi Parti’nin nasıl bir yol takip edeceğidir. CHP ile birlik sağlanır mı? Meral Akşener aday olsa bile kazanma şansı yok gibi… İyi Parti Gen Bşk’ı Meral Akşener adaylıktan feragat ederek, CHP ile birlik tesis eder mi? Zaman içinde sanırım göreceğiz…

Ben İyi Parti özelinde şeş kaza MHP’den ayrılan Ülkücülerin kahır ekseriyette MHP’ye döneceklerine eminim. MHP’nin sistem hamlesi ve ittifak stratejisi kesinlikle kabul görmüş durumdadır. Ülkücüleri harici motive eden ittifak kararında, fiili bir müspet ahval müşahede edilir. Haddi zatında MHP ittifak ile ne kadar teveccüh edilir ise bu durumun partinin demokratik hassa kazanmasına aracı olacağı şüphesiz. Dar kadrocu ve her şeyin Bahçeli’den beklendiği MHP gerçeğini değiştirmek zaruridir. MHP’de farklı bir ses vermek iddiasıyla yola çıkanların nefesi kesilmeseydi bugün çok daha hayırlı olabilirdi. Samimiyetlerinden şüphe duymadığımız arkadaşlar Meral Akşener’in sağcı kurnazlığına ve bazı makamperest kişilerin oyununa gelerek İyi Parti’ye gittiler… İmdi bunu sıkıntısı yaşayan çok arkadaşımız bulunmakta; biliyoruz!

2019’da yeni bir Türkiye gerçeği bizi beklemekte… Kabul edelim ki vatanımızı çok zor bir süreç bekliyor. Başta Ülkücülerin dertleneceği memleket meseleleri dururken birbirimize hücum etmemizin ne kadar ahmakça olacağı aşikar! Ülkücülerin kafa ve irade birlikteliğinin ne kadar hayati olduğunu biliyorum. İş bu parti işleri arızi konulardır; yarın İyi Parti defteri kapandığında anlaşılır kastımız.

Türkiye, Türk Ülkücülerine ihtiyaç duymaktadır. MHP’de bizim siyasi hesabımız yok; beklentimiz hiç yok! Tarih ve Ülkücü bağlam özelinde konuya nüfuz etmeliyiz; o zaman MHP’nin ne demek olduğu fark edilir. Nihayetinde MHP Gn Mrkz’inin bizleri mütebessim bir halde selamlamayacağını biliyorum; ama doğruları yazmak asli vazifemiz. Neden yazıyorum bunları? MHP’yi yine eleştirelim; yöneticilerini, parti söylemini yahut aklınıza gelen ne varsa…  Tek hassasiyet bu kuruma zarar kastı taşımasın; gerisi anlaşılır olacaktır!

Kafası açık, analitik düşünebilen, sağlam okumalarla meselelere nüfuz eden kadroya ihtiyacımız var. Öyle köy kahvesinde maç muhabbeti yapar tarzlı siyaset geyiklerini bir tarafa bırakıp yola koyulmalı. Devlet Bahçeli 50 yıllık siyasi kurumu temsil ediyor; RTE ise 95 yıllım Türkiye Cumhuriyet’ini.. herkes dediğine, ettiğine, yazdığına dikkat etsin! Türkiye promosyondan kazanılmış bir hediye çeki değil bize…

TANRI TÜRK’Ü KORUSUN!