Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, iki ülke arasındaki kapsamlı stratejik ortaklığı derinleştirmek amacıyla bir ortak bildiri imzaladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen görüşmenin ardından Türkiye-Özbekistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin 3. Toplantısı yapıldı.

Toplantının ardından düzenlenen törende, Türkiye ile Özbekistan arasında 18 önemli anlaşma imzalandı. İmzalanan anlaşmalar, iki ülke arasındaki işbirliğini çeşitli alanlarda güçlendirmeyi hedefliyor.

İşte bu anlaşmalardan bazıları:

  • Türkiye Adalet Akademisi ile Özbekistan Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı Hukuk Eğitim Merkezi Arasında Niyet Protokolü: Hukuk eğitimi alanında işbirliği yapılarak her iki ülkenin adalet sistemlerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

  • Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ile Özbekistan Cumhuriyeti Yüksek Eğitim, Bilim ve İnovasyon Bakanlığı Arasında Yükseköğretim Kurumları Kariyer Merkezleri Faaliyetlerinin İyileştirilmesi Alanında İşbirliğine İlişkin Protokol: Yükseköğretim kurumlarında kariyer merkezlerinin faaliyetlerinin iyileştirilmesi ve insan kaynakları yönetimi konularında işbirliği yapılacak.

Stratejik İşbirliğinde Yeni Dönem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, imzalanan anlaşmaların Türkiye ve Özbekistan arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarını daha da güçlendireceğini vurguladı. Erdoğan, "Bu anlaşmalar, iki ülke arasındaki ekonomik, eğitim, adalet ve inovasyon gibi birçok alandaki işbirliğini derinleştirecek ve stratejik ortaklığımızı yeni bir seviyeye taşıyacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ise, Türkiye ile Özbekistan arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da güçlendiğini belirterek, "İmzalanan bu anlaşmalar, halklarımızın refahını artıracak ve bölgesel işbirliğine önemli katkılar sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

ABD Gizli Servisi, suikastçiyi biliyormuş ABD Gizli Servisi, suikastçiyi biliyormuş

Editör: Habererk Com