İran'daki vaka sayısının 43’e yükseldiği ölümlerin ise 8’e çıktığı gelen bilgiler arasında. Bu sebepten dolayı Hakkari - Esendere Van - Kapıköy, Ağrı - Gürbulak ve Dilucu Sınır Kapıları kapatıldı. Ayrıca İran’dan gelen uçuşların saat 20:00 itibari ile durdurulduğu bildirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronavirüs sebebi ile İran’da görülen ölümler ve alınan tedbirler hakkında açıklama yaptı.

Koca açıklamasında İsrail ve Lübnan’ın da aralarında bulunduğu 32 ülkede 2464 ölümün olduğunu, erken alınan tedbirler sebebi ile Türkiye’ye henüz virüsün gelmediğini açıkladı. Virüsün İran’da ortaya çıkmasının ise alarm anlamına geldiğini ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran Sağlık Bakanı ile bizzat görüştüğünü ve Cumhurbaşkanının konuyu yakından takip ettiğini, Bilim kurulunun önerdiği önlemlerin alınması talimatı verdiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İran’da 43 vakanın olduğunu sözlerine ekleyerek, 8 kişinin ise öldüğünü söyledi. Sınırlarda ilave tedbirler alındığının altını çizen Sağlık Bakanı Koca, Nahçıvan'dan bir sınır kapınsın olduğunu, sınır kapılarındaki hareketliği azaltmak için, sınır kapılarının kapatıldığını söyledi. Koca, ayrıca karayolu ve demiryolu geçişlerinin de saat 17.00 itibariyle durdurulduğunu ifade etti.

8 hastaya Türkiye’ye giriş izni verilmedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında İran vatandaşlarının yanında olduklarının altını çizerek, dün sekiz İran vatandaşında hastalık bulgularından dolayı Türkiye’ye giriş izni verilmediğini açıkladı.

Öte yandan Van’da 5 kişinin Koronavirüs şüphesi ile gözlem altına alındığını ama hastaların soğuk algınlığı teşhisi konulduğu, şuan Van’da Koronavirüs’e yakalanan kimsenin olmadığını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hastalığın tespiti durumda, ilaç depolandığı ve tedbirlerin belirlediğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim