Yapımı durdurulan Kaynarca-Pendik-Tuzla metro hattının yapımına tekrar başlanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı son açıklamasında bu hattın inşasına sıfırdan başlayacaklarını ve yakın zamanda vatandaşların hizmetine açacaklarını vurguladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan vatandaşları sevindiren bir haber geldi . Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı'nda durdurulan çalışmaların tekrardan başlanacağına ve bununla ilgili tüm plan ve program hakkında bilgilendirmelerinde yapıldığına dair bilgilendirme yaptıklarını işaret etti.

İmamoğlu, Kaynarca-Pendik-Tuzla metro hattındaki çalışmaların sıfırdan başlayacağını bu hat için daha önceden bir finansman model oluşturulmadığını söyledi. İstanbul'daki topu taşımanın daha modern bir hale geleceğini belirten İmamoğlu, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılaşmak adına kar eden bir ekonomiyi benimsediklerini Yenikapı ile Hacıosman hattı üzerinde yolcu taşımacılığının yüzde 33 oranında arttırılacağını duyurdu.

Metro İstanbul Uygulamasına Güncelleme

Metro İstanbul uygulamasını güncellediklerini ve daha sade bir hale getirilerek İstanbulluların metro saatlerini önceden öğrenebildiğini söyleyen İmamoğlu, metro hatlarında kullanılmak üzere wifi ve diğer hizmetlerinde gözden geçirileceğini ifade etti. Üst geçitler ile beraber yürüyen merdivenler ve asansörleri tekrardan gözden geçireceklerini belirten İmamoğlu, depreme dayanıklı hale gelebilmeleri açıdan gözlem yapacaklarını kaydetti.

Metrobüsün İstanbullular açısından öneminden bahseden İmamoğlu, buralara uzun zamandır yatırımda bulunulmadığından dolayı filonun eskidiğini ve bu konuda hızlı çalışmalar yaparak eskiyen sistemlerin yerine 300 tane daha yeni otobüs alacaklarını hatırlattı.

Editör: TE Bilişim