Koronavirüs salgını nedeni ile Google ile Microsoft'tan ortak bir karar geldi. Japonya'nın önde gelen tirajlı gazetelerinden biri olan Nikkei, Google ile Microsoft'un koronavirüs salgını yüzünden Çin'de bulunan üretim merkezlerini Güneydoğu Asya'ya taşıdığını ifade etti.

Japonya'da yayın yapan tirajlı basın organlarından biri olan Nikkie, merkezi ABD'de olan teknoloji devleri Google ile Microsoft'un Çin'de yayılan koronavirüs salgını yüzünden bir son dakika kararı aldığını iletti. Çin'de üretim merkezi bulunan bu iki devin tüm hizmetlerini Güneydoğu Asya'ya aktardığını belirtti.

Üretim Yerleri Güneydoğu Asya'da

Google bu bağlamda yeni akıllı telefonlarından biri olan Pixel 4A'nın üretimine Nisan ayında, ilerleyen dönemlerde ise Pixel 5'in üretimine kuzey Vietnam bölgesinde devam edecek. Bunun yanında Microsoft'ta tıpkı Google gibi dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarının üretimini Çin'de Vietnam'da kaydırma kararı aldı.

Geçen yılda birçok teknoloji devi ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret geriliminin artması sonrasında anlaşmazlıklar çerçevesinde ürünlerinin üretimi için başka ülkeleri seçmiş ve çalışanlarını da bu bölgelere kaydırmıştı.

Editör: TE Bilişim