iPhone kullanıcıları, Instagram'da istedikleri bir takipçiyi veya takipçileri ‘takipçilikten’ çıkarabiliyorlardı. Bu özellik Android işletim sistemi kullanan telefonlara da geliyor.

Facebook’un sahibi olduğu Instagram'da daha iyi bir deneyim sunmak adına çalışmalarını devam ettiriyor. Bunun için sık sık sık güncelleme alan Instagram'a yeni özelliğin gelmesi ise an meselesi.

Jane Manchun Wong’un yeni keşfine göre iOS işletim sisteminin uzun zamandır kullandığı takipçi çıkarma özelliğini, artık Android kullanıcıları da deneyimleyecek. Yeni özelliğin ne zaman kullanıma açılacağı belli değil.

Jane Manchun Wong kodları tersine yürüterek, henüz gün yüzüne çıkmamış özellikleri ortaya çıkarması ile meşur bir isim. Instagram yazılımcıları konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Ama bu özelliğin kullanılmaması için hiç sebebin olamadığı söyleniyor.

Üç yeni özellik

Öte yandan Instagram üç yeni özelliğini devreye aldı. Takma Ad, Yakında ve Sevgi Animasyonu isimli özellikler kullanılmaya başlandı.

Mesajlaştığınız kişye takma isim verebileceksiniz. Bu seçenekte isim takan sadece takma adı görebilecek. Karşı taraf veya üçüncü kişiler bunu göremeyecek.

Instagram'ın içinde yer alan kamera uygulaması ile çektiğiniz fotoğraf, depolanacak ama yedi gün sonra silinecek.

Sevgi Animasyonu ile gönderilen veya alınan gönderi beğenildiğinde ekranınızda onlarca kalp oluşacak.

Editör: TE Bilişim