Microsoft kendisine ait olan Defender’e büyük önem veriyor. Windows 10’da ön yüklü olarak gelen Defender kullanıcıları büyük bir yükü alarak, antivirüs programı arama derdinden kurtarıyor. Defender Microsoft ürünlerinde arka planda çalışıyor. Defender başka antivirüs programına ihtiyacı tamamen ortadan kaldırıyor.

Microsoft, Defender’ı mobil platformlara sunmaya hazırlanıyor. Yapılan açıklamada Defender mobil platformlarda bu yılsonunda kullanılmaya başlanacak. Uygulamanın önizleme sürümü RSA Konferansı'nda gösterilecek.

Defender’ın mobil platformlara getirmenin altında, kullanıcı güvenliği, akıcı, tüm platformları kapsayacak bir güvenlik uygulamasının önemi yatıyor.

iOS nasıl korunacak?

Defender’ın mobil platformlara girmesiyle akıllı telefonların ne denli korunacağı merak konusu olurken, Korsanların kötü amaçlı yazılımlarla telefonlara sızarak gerçekleştirdikleri saldırılar çoğu zaman veri çalınması ile sonuçlandığı bilinen bir gerçek.

Android tabanlı telefonlarda çok çeşitli antivirüs uygulamaları olmasına rağmen iOS’un kapalı bir sistem olmasından dolayı Defender’ın nasıl bir çalışma şekli olacağı ise şuan için pek bilinmiyor.

iOS şuan için hiçbir güvenlik uygulaması kullanmıyor.

Editör: TE Bilişim