İstanbul'da artık vapurlar da 24 saat vatandaşa hizmet verecek. Metrodan sonra İstanbul'da şehir hatları vapurları da vatandaşların 24 saat hizmetinde olacak. İBB Meclisi'ne yakın zamanda yapılacak olan başvuru ile bu hizmet İstanbullulara sunulmaya başlanacak.

İBB'den İstanbulluları sevindirecek bir haber daha geldi. İBB Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş yaptığı açıklamasında Ekrem İmamoğlu'nun da istekleri doğrultusunda denizcilik için toplu ulaşımın yakın bir zamanda vatandaşa 24 saat hizmet verecek şekilde ayarlanacağını söyledi.

24 Saat Hizmet Verecek

Adalar'da çalıştayın bu proje üzerinde yeni bir düzenleme getirmek için ilk etapta bu bölgeye 24 saat süren hizmetler verileceğini belirten Dedetaş, Boğaz hatları içerisinde de seferlerin yakın zamanda başlatılacağının müjdesini verdi. Konu ile ilişkin olarak İBB Meclisi'nden karar beklemediklerini belirten Dedetaş, 24 saat devam eden vapur seferlerinden dolayı İstanbulluların oldukça mutlu olacağını dile getirdi.

Deniz için elektrikli araç da planladıklarını aktaran Dedetaş, bu konu hakkında yurt dışından gerekli örnekleri aldıklarını elektrikli tekne konusunda da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile iç içe çalıştıklarını hatırlattı. Elektrikli teknelerin vatandaşların hizmetine sunulması açısından örnek teşkil edeceğini belirten Dedetaş ilerleyen zamanlarda İstanbulluların toplu ulaşımı daha rahat kullanmaları için hiçbir engel kalmayacağını da ifade etti.

Editör: TE Bilişim