Bilim insanları tarafından kıyamet buzulu olarak adlandırılan Thwaites'in küresel ısınmadan dolayı erimeye başlaması ile korkulanın gerçekleşmesi herkesi şaşkına çevirdi. Son günlerde dünya üzerinde yaşanan olumsuz gelişmeler sonrasında küresel ısınmanın yeniden tetiklenmeye başlandığı da gözlemlendi.

Bilim adamlarından korkutan açıklamalar gelmeye başladı. Antartika'da yer alan ve kıyamet buzulu olarak bilinen Thwaites'in erimeye başlaması ile yeniden ortaya atılan küresel ısınma iddiaları doğrultusunda deniz seviyesinin de yükselmeye başladığı ifade edildi. İcefin ekibi tarafından son yapılan araştırmalar doğrultusunda buzulun hızla erimeye balaması herkesi endişeye sevk ederken yapılan bu büyük araştırmanın sonuçları ortaya çıkmaya başladı.

Dünya Tehlikede

Buzuldan alınan son numuneler ve fotoğraflar her şeyi tüm çıplaklığı ile gözler önüne sererken deniz robotu sayesinde buzulun tüm hareketleri de incelemeye alındı. Bu zamana kadar elde edilen verilerin aslında yetersiz kaldığı bunun da en büyük nedeni olarak bölgedeki coğrafi konumun ve iklim koşullarının olumsuz yönde ilerlemesi olduğu sonucuna varıldı.

Kıyamet Buzulu

Antartika'da kilit bir bölge olarak görülen kıyamet buzulu dünya üzerideki deniz suyu seviyelerinin yükselişini gösterdiğinden dolayı oldukça büyük önem arz ediyor. Bu buzulun tamamen erimesi ile deniz seviyelerinin yarım metre kadar yükseleceğini belirten bilim insanları bununla beraber sel felaketlerinin de görüleceğini ifade ediyor.

Editör: TE Bilişim